A belgák továbbjuthatnak – Algéria kieshet

Marc Wilmots: 'Igyekszünk minden meccsen fölényben futballozni, és mindig győzni akarunk'

2014/06/22

A belga labdarúgó-válogatott az orosz csapat ellen kiharcolhatja a továbbjutást a brazíliai világbajnokság H csoportjának vasárnapi második fordulójában, melynek során Algéria a versenyben maradásért küzd a dél-koreaiakkal.

A sokak által eredményes menetelésre is képesnek tartott belgák az első körben hátrányból fordítva győztek 2-1-re az algériaiak ellen, míg Oroszország és a Koreai Köztársaság együttese megosztozott a pontokon (1-1).

Igyekszünk minden meccsen fölényben futballozni, és mindig győzni akarunk” – jellemezte a belgák hozzáállását Marc Wilmots szövetségi kapitány, aki hozzátette, ha az oroszok védekező felállásban lépnek pályára, az azt jelzi, hogy “az ellenfelek most már tisztelik a belga válogatottat.”

fotó: uefa
Marc Wilmots, belga szövetségi kapitány – fotó: uefa

A belga együttesnél egyébként jelenleg leginkább a kisebb sérüléssel bajlódó csapatkapitány, Vincent Kompany állapota miatt aggódnak, de Wilmots szerint a Manchester Cityvel májusban angol bajnokságot nyert védő teljes értékű edzésmunkát tud végezni.
A belgák győzelemmel bejutnak a legjobb 16 közé, a téttel Wilmots is tisztában van:
Kedvező helyzetben vagyunk, ez most az a szituáció, amelyben nem szabad őrültségeket elkövetnünk.”

Az oroszoknál a legnagyobb kérdés az, hogy Fabio Capello szövetségi kapitány a kezdőcsapatba jelöli-e Igor Akinfejev kapust, aki potyagólt kapott a dél-koreaiak elleni mérkőzésen.
Ha az oroszok nyernek a belgák ellen, javulnak a kilátásaik a folytatást illetően, mert egyrészt megelőzik aktuális ellenfelüket, másrészt az utolsó körben Algériával találkoznak, amely ha vasárnap kikap a Koreai Köztársaságtól, el is búcsúzik a tornától.

Fabio Capello, az oroszok szövetségi kapitánya - fotó: footie
Fabio Capello, az oroszok szövetségi kapitánya – fotó: footie

Hogy ez ne így legyen, azért nyilván mindent el fognak követni az afrikaiak, de nem lesz könnyű dolguk az alapvetően jó erőkből álló dél-koreaiakkal szemben.
Algéria – amely 28 év szünet után először szerzett gólt vb-n az első fordulóban – még soha nem jutott túl a csoportkörön, míg a Koreai Köztársaság csapata 2002-ben, hazai környezetben negyedikként zárt.
Vasárnap előbb – magyar idő szerint 18 órakor – a belgák csapnak össze az oroszokkal, majd a másik mérkőzés 21 órakor kezdődik.(mti)

Hozzászólások