Belső comb formálás

A nők egyik mumusa

2014/08/28

Az integető hájról, azaz a tricepszről, mint a nők egyik nagy ellenségéről, már korábban írtunk cikket (milyen módon tudunk ellene tenni, illetve hogyan tudjuk formálni?). A másik ilyen problémás terület nők esetében a comb belső része. A mai cikkünkben olvashattok, olyan gyakorlatokat, amikkel karban tudjátok tartani ezt a területet is.

Szonja5
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértője

Ha valakinek nagyobb súlyfelesleg van a combján, fájdalmas is tud lenni, hiszen mikor a két láb összeér, és súrlódik, akkor annak következménye a kisebesedés. Ugye milyen kellemetlen érzés tud lenni, nemcsak esztétikailag, de fizikálisan is? Itt az ideje, hogy elkezdj dolgozni ellene!

Nézzük, milyen gyakorlatokat alkalmazz a comb ezen szakaszára, hogy minél hatékonyabb legyen az alakformálás!

 

Első gyakorlat

belső comb 1

Kiinduló helyzet, feküdj hanyattfekvésbe, majd a lábakat emeld fel, talp a plafon fele nézzen, és nyit-zár. Végezz belőle 4×20 ismétlést.

Ha nehezíteni szeretnél a gyakorlaton, tegyél a bokádra bokasúlyt, és így végezd el a gyakorlatot. A másik nehezítési módszerhez szükséged lesz egy gumikötélre. A két végét kösd össze, majd tedd rá a kötelet a bokádra. Minél szorosabbra kötöd annál nehezebb lesz a gyakorlat.

Második gyakorlat

20140828_134256

Kiinduló helyzet, feküdj le az oldaladra, majd az alul lévő karodra támaszkodj rá, másik kar a csípőn. A felül lévő lábad húzd fel, talpad a földön, a másik lábad pedig maradjon nyújtva a felhúzott láb előtt. A nyújtott lábad emeld el a földtől 10-12 cm-re, tartsd meg fent egy másodpercig, majd enged vissza. Végezz ebből a gyakorlatból, 4×10 ismétléseket. Ezt a gyakorlatot is tudod nehezíteni, ha a bokádra bokasúlyt teszel.

 

Harmadik gyakorlat

20140828_135018-1

Kiinduló helyzet, állj minél nagyobb terpeszállásba, a lábfejeket fordítsd minél inkább kifelé. Végezz ebből a helyzetből guggolásokat. Fontos, hogy koncentráltan végezd a feladatot. Amikor a lenti pozícióban vagy, tartsd meg pár másodpercig, majd lassan állj fel. A hátad legyen végig egyenes, a térded pedig soha ne menjen a lábfejed elé.

Negyedik gyakorlat

Kiinduló helyzet, feküdj hanyatt, lábad emeld fel derékszögbe. A két térded közé helyezz egy gumilabdát, majd szorítsd össze, amennyire csak tudod. Tartsd meg pár másodpercig, aztán engedj a szorításon, de csak annyira, hogy a labda ne essen ki a térdeid közül. Végezz ebből a gyakorlatból 4×15 ismétléseket.

Ezeket a gyakorlatokat akár otthon is elvégezheted! Jó edzést és kitartást kívánunk!

Ne felejtsd el, tiszta, egészséges táplálkozás, sok folyadék fogyasztás és rendszeres testmozgás nélkül nincs fogyás!

Ha még további gyakorlatokat is csinálnál, kattints!

Popsi formálás Petruska Szonjával

5 hasizomgyakorlat Petruska Szonjával

Hozzászólások