Bemutatjuk az aranytojást tojó tyúkot!

Egy új konyhai készülék lehetővé teszi, hogy a tojást a héjában verjük fel. A gasztronómiai áttörés biztosan felkelti a profi szakácsok, és a háziasszonyok érdeklődését is.

2014/05/12

A héjában felvert „aranytojás” legalább annyiféleképpen elkészíthető, mint hagyományos rokona. A lehetőségek a fantáziára vannak bízva. Ehetjük főzve, sütve, lágy tojásként, vagy alkothatunk belőle salátát, vagy akár köretet is.

tojas_3A „Golden Goose” névre hallgató szerkentyűt Geraint Krumpe tervezte. Hosszú ideig tartott a kísérletezés, és jó pár tojás eltört mire elérték a végleges, kívánt eredményt.

tojas_4A készülék a centrifugális erőt használja arra, hogy a tojás fehérjét és sárgáját még a héjában összekeverje, és ehhez nem is kell más, csak pár másodperc.

tojas_6A termék újrahasznosítható anyagokból készült, könnyem mosható. A belső részét úgy alakították ki, hogy bármilyen méretű tojás elférjen benne, sőt, vásárolható hozzá plusz betét, amiben akár három darab fürjtojást is elhelyezhetünk egyszerre.

tojas_1Milyen az íze?

Akik eddig kóstolták az aranytojást, mindannyian nagyon finomnak találták. A tojás íze más lesz attól, hogy a benne található fehérjék és zsírok úgy keverednek el egymással, hogy közben nem érintkeznek a levegővel.

tojas_!Az állaga rendkívül selymes. A szakácsok új generációja minden bizonnyal örülnek ennek az áttörésnek és a tervezőnek semmi kétsége sincs afelől, hogy a közeljövőben aranytojás költeményekkel találkozhatnak az ínyenc vendégek.

Hozzászólások