Benkő és Debreczeni kezdte a verekedést?

Az Omega zenészeit okolja a taxisofőr

2014/07/21

Korábban beszámoltunk arról, mi történt Benkő Lászlóval és Debreczeni Ferenccel – vasárnap hajnalban érte támadás az Omega zenészeit. Tatai koncertjükről hazaérve, taxival szerettek volna továbbutazni Benkőék, aminek sajnos verekedés lett a vége.

„Már fél órája vártunk, amikor betelefonáltam, hogy miért nem jön a kocsi, amikor több is elhajtott előttünk. Éppen a telefonon beszéltem, amikor egyszer csak megállt a taxi, és láttam, hogy a 30–40 év közötti, hatalmasra kigyúrt sofőr ököllel üti Cikit.” – így kezdődött az incidens Benkő László szerint, aki a Blikknek vázolta az eseményeket. – „A taxis Cikit kétszer, engem háromszor küldött a földre. Ütött, rúgott, ahol ért, agyba-főbe vert minket. Azt sem tudom, ki hívta ki a rendőrséget és a mentőket.”

A taxisofőr azonban nem így emlékszik az esetre. H. Zoltán, aki ellen súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást, és akit gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség, nem bírta tovább szó nélkül hagyni az eseményeket, ezért betelefonált Sebestyén Balázsnak a Class FM reggeli műsorába.

A sofőr szerint a zenész nem volt józan és elsősorban a 20 perces várakozást kifogásolta. Felhívta a diszpécsert és elmondta, hogy elhagyja a helyszínt, mert nincsenek olyan állapotban, hogy elvigye az utasokat. Erre a sofőr elmondása szerint átment a sofőr oldalára Benkő László és megpróbált beütni az autóba és arcon ütötte. Ekkor szállt ki az autóból és H. Zoltán szerint ekkor estek neki mindketten és ebből adódott a verekedés. – írta meg a propeller.hu.

Erre azonban Benkő László is reagált a rádióban. Továbbra is kitart saját verziójuk mellet, sőt azt is közölte, hogy ennek az esetnek nagyon komoly következményei lesznek a későbbiekben.

“Szégyenletes az, hogy egy közfeladatot ellátó taxis – aki a közösségi közlekedés részét képezi egy adott településen – rombolja a tisztességes és törvényt tisztelő taxisokról kialakult általános megítélést a közvéleményben.” – közölte az Országos Taxis Szövetség (OTSZ).

Hozzászólások