Berki hungarocell aranyrudat vett Klapkától

A bulvárnak sikerült a NAV-ot is megtréfálnia

2014/09/16

Egy ellenőrzés kapcsán bukott ki az igazság, ami Berki Krisztián rúdját illeti. Az Édes Életben láthattuk, amikor egy 27 millió forint értékű ajándékot vásárolt Natasa Zselykének a büszke apuka.

Klapka György írásos nyilatkozatában ismerte el, hogy nem volt valódi az az aranyrúd, amit Berki Krisztián vásárolt tőle hónapokkal ezelőtt. Úgy tűnik, a NAV is figyelemmel kísérte a TV2 realityshow-ját, ugyanis onnan értesülhettek arról az adás-vételről, aminek a számláját követelték az üzletembertől. Ennek a kérésnek sajnos nem tudott eleget tenni a közismert kereskedő.

„Érkezését előre bejelentette a NAV, de csak annyit közöltek: a könyvelés ellenőrzésére kerül sor. Ki is készítettük a dossziékat, de a hölgy csak egyetlen számlára volt kíváncsi.” – kezdte a történetet Klapka György.

aranyrud

„A Berki Krisztián által vásárolt 3 kilós aranytömb 27 millió forintos számláját akarták. Be kellett vallanom, hogy bár ország-világ és maga a NAV ellenőre is úgy láthatta, hogy nagy vevőm volt, számla nincs. Nem azért, mert adót szeretnék csalni, hanem mert kamu volt az üzletkötés. A stáb egy annyira frissen festett aranytömbbel érkezett, hogy még fogott a festék, nem lehetett hozzáérni, ezért kínáltam tálcán a „vevőnek”. Az „aranytömböt” hungarocellből faragták, s egykilósnak akarták eladatni, de mutattam nekik egy igazit, ami sokkal kisebb. Nagyobb viszont nem is létezik kereskedelmi forgalomban. Megkértek hát, saccoljam meg: milyen súlyú lehet a műtömbjük? Háromnak taksáltam, ezért forgatták így. Én egy vasat sem kaptam a szereplésért, reklámcélból vállaltam a felkérést” – olvashatjuk az üzletember álláspontját a Blikk oldalán.

A TV2 szerkesztői azt állítják, hozzájuk nem érkezett megkeresés az üggyel kapcsolatban, Berki Krisztián azonban így nyilatkozott a lapnak: „Klapka urat nagyon nagyra tartom. Nagyon örülök, hogy hozzásegített, hogy a zálogházában forgathattunk, viszont az adott pillanatban nem tudott rendelkezésre bocsátani 3 kilós aranytömböt a számomra. Magát a sztorit azonban nem akartam elengedni, és nem volt idő, közeledett a lányom keresztelője. Megkértem a kellékeseket, hogy pótolják a valódi tömböt, tudom, hogy vannak ilyen kellékek, hiszen kaszkadőrködöm is. Később csináltattam egy egyedi, valós aranytömböt, monogramozva, ezzel köszöntöttem a lányomat a keresztelőjén. Szerencsére volt erre időm, mert a forgatás és az adásba kerülés között általában eltelik pár nap.”

berkiesklapka

Hozzászólások