Berki Krisztián: ˝Egy korszak lezárult˝

A berki oszinte es meghato uzenete a kulvilagnak

2014/10/17

Az elmúlt hetekben sokan firtatták, hogy vajon mi lesz a vége Berki Krisztián és Hódi Pamela kapcsolatának. Nehezen akarták elhinni az emberek, hogy ez a szakítás most valós és végleges, de a berki pontot tett a találgatások végére. Facebook oldalán tudatta a nyilvánossággal saját gondolatait és érzéseit jelenlegi életével kapcsolatban.

Egy korszak lezárult

Nem kérem Tőletek, hogy elfogadjátok de egy dolgot igen tartsátok tiszteletben a döntésemet!

Az életben vannak olyan helyzetek, amelyek megoldása nem az izmok erején múlik. Nem csak karra, hanem fejre is kell néha gyúrni. Ez most egy ilyen helyzet. Elköltözöm a családomtól, Pamelától!
Bár a legtöbben egy intuitív macsó pasinak tartanak, sokkal megfontoltabb vagyok ettől mind a magánélet, mind az üzleti életben egyaránt. Mindig reálisan láttam az életcéljaim. Az elköltözésemet sem a spontán, érzelemvezéreltség szülte, hanem komolyan mérlegeltem, hogy mit veszíthetek, ha a költözés mellett döntök. Úgy döntöttünk, hogy időt adunk egymásnak. Azért léptem el mellőle, mert valami elpárolgott. Hódival éltük a szertelen fiatalok életét. Ő inkább álmodta az életet, s nem élte a közös álmunkat. Nem igazán tudta tolerálni, hogy én folyton pörgetem az ÉLET kerekét. Szüntelen konfliktusokhoz, veszekedésekhez, s a végén bizalmatlansághoz vezetett mindez. Mivel nagy a „zsongás” körülöttem, ügyeletes ALFAhímként állandóan összeboronálnak ezzel-azzal, a címlapok a Berki nőügyeiről tudósítanak. Egyre nehezebben tűrte, hogy az újságok még most is, családos emberként a Casanova karaktert emelték ki. Pedig nekem a szerető családapát kéne hoznom otthon. Gyökeret eresztett a fejében, hogy nem szeretem eléggé.
Tudjátok, melyik minden paraziták legmakacsabbika? A világ legpusztítóbb biológiai fegyverénél is van nagyobb hatóerejű fegyver. Amelyik az emberi szívet veszi célba. Nem más, mint a gondolat. Kiirthatatlan és igen ragályos. A gondolattól, ami egyszer beférkőzött az agyba, szinte lehetetlen megszabadulni. Minden ötlet, ami tudatossá vált archiválódik, elraktározódik. Pamélánál éket vert a bizalmatlanság. A korábbi szenvedélyes szerelem hűvös távolságtartássá szelídült.
Hűség, bizalom, szeretet, elköteleződés! – egyre távolabb kerülünk ezektől a szavaktól…
Pamela szerint nekem a mindennapokban szerető férfinek, apának és családfenntartónak kell lennem elsősorban. Sok-sok szerepelvárás ez, aminek nehéz egyszerre megfelelni. Aki ismer, az tudja, hogy nem ismerek kompromisszumot. Így vagyok ezzel a családban is. Hiába érnék haza hamarabb, hiába töltenénk el több időt édes kettesben. Ha fejben nem ott járok, akkor tökmindegy, hogy ott vagyok-e mellette. Inkább vagyok picit kevesebbet Vele, de annak minden percét megpróbálom maximálisan kiélvezni. Én nem alkuszom, ezzel az életvitellel vagyok flow-ban.
Saját törvényeim szerint élem az életem, minden esetben tudom a lehetőségem határait, és ha kell, igenis tudok felelősséget vállalni. Berki Natasa Zselyke a kislányom világrajövetelével megtanultam, hogy az életünk során a tetteinknek van felelősség oldala. Az aranyszabály számomra, hogy viselkedj felelősen és tanúsíts tiszteletet, bizalmat mások irányába, másképp nem fogod ezeket viszontlátni saját magad felé. De én mindezt a kreatív kapcsolat jegyében teszem, s nem akarom kisajátítani, kitépni a világ egészéből azt, akit a legjobban szeretek. A párkapcsolat számomra azt jelenti, hogy van egy erős közös metszetünk, ami összeköt bennünket, de van egy szabadságfok is, ami a szabad mozgást segíti elő, így nem folytjuk meg egymást. Szerintem sokkal nagyobb erény felvállalni önmagunkat, mint egy boldogtalan kapcsolatban megragadva, hamis látszatvilágban nevelni egy gyermeket.
Életem eddigi legnagyobb kihívása elé nézek.
Rá kell jönnöm, hogy találok ismét egyensúlyt az életem különböző területein. Olyan egyensúlyt, ami lehetővé teszi, hogy a komfortzónámon belül maradjak. Eljuthatok az önismeret egy magasabb szintjére.

Berki Krisztián / a berki

berkifbnati

Hozzászólások