Berki Krisztián és kedvese Mazsi rászoruló kutyusokon segít

Tegnap volt az Állatok Világnapja

2018/10/05

Október 4.-én, csütörtökön ünnepeltük az Állatok Világnapját. Ennek alkalmából Berki Krisztián és a Quebeck összefogott, hogy rászoruló kutyusokon segítsen!

Berki Krisztián és a Quebeck mellett többek között részt vett az eseményen Tölösi Roland a ThugLife Kennel alapítója és Nyakas Gábor, elismert dog coach.

Az esemény rendkívűl jó hangulatban telt, az Édes Pötty gondoskodott a szuper süteményekről és kávékról, míg a kutyusok pedig a jó hangulatról!

Az első adományozó egy cuki kutyával és egy nagy adag száraztáppal érkezett!

43174317_932876220241692_8356348839942160384_n

“Nyakas Gábor Facebook-oldalán találtam rá az esemény felhívásra. Ezer éve várom, hogy végre találkozhassak Gáborral, nagyon tetszik, amit csinál! Nem rég van kutyám, így rengeteg dolgot szeretnék kérdezni, sok minden érdekel. Emellett az Állatok Világnapja van, így szuper, hogy segíthetek egy jó ügy érdekében” – nyilatkozta Véghné Vajda Virág.

Tölösi Roland a ThugLife Kennel (innen származik Berki Jack) alapítója is megjelent az eseményen saját francia bulldogjával Rangerrel, aki rengeteg versenyt nyert már meg. Kíváncsiak voltunk, hogy Jack megy-e versenyezni a jövőben, illetve, hogy milyen egészségnek örvend.

“Október 27.-én lesz a következő rendezvény, ahol Jack részt vesz. Itt törzskönyvezve lesz, illetve megtörténik a tenyészszemle, ahol megállapítják, hogy tenyészthető-e a kutya. Jacket nagy valószínűséggel ajánlani fogják, de ezt majd a megfelelő szűrések döntik el. Itt külön szeretném felhívni a figyelmet, hogy a francia bulldog egy különösen rossz irányba tenyésztett fajta. Magyarországon a legrosszabbak az állatvédelmi törvények, így mindig hangoztatom, hogy ezen változtatni kéne! Véleményem szerint a kutyák tenyésztését és az állattartást is engedélyhez, sőt iskolai végzettséghez kéne kötni”-mondta Tölösi Roland

Filip Dániel a Quebeck ügyvezető igazgatója korábban már adott interjút lapunknak az Állatok világnapjával kapcsolatban (link), ekkor megígérte, hogy nagy erőkkel támogatni fogják a rászoruló menhelyeket. A helyszínre egy hatalmas autónyi száraztáppal érkeztek, melyet el fognak juttatni a kiválasztott menhelyekre.

“Örömünkre szolgál, hogy nem csak mi, hanem Nyakas Gábor dog coach, Tölösi Roland tenyésztő és még sokan mások is érezték ennek a napnak a súlyát és jelenlétükkel, együttérzésükkel támogatták ezt az eseményt. Remélem, hogy a jövőben példával tudunk szolgálni és az ilyen események még nagyobb hangsúlyt kapnak, ezáltal pedig nagyobb érdeklődést. Örvendek annak is, hogy egy ilyen ismert médiaszemélyiség, mint Berki Krisztián ilyen lelkiismeretesen kiáll emellett az ügy mellett. A Quebecknek megtiszteltetés Krisztiánnal dolgozni! A Quebecknél rendszeresen tervezünk különböző akciókat, így érdemes figyelni minket” –nyilatkozta Filip Dániel. 

43119670_265804464268553_962317002108567552_n

Nyakas Gábor dog coach hihetetlen kapcsolatban áll a kutyákkal és elképesztő szakértelemmel bír. Ismeretlen kutyák hallgatnak rá az első szóra, ezt pedig most élőben tapasztaltuk!

“Véleményem szerint nagyon jól sikerült ez a nap! Még most is várjuk, hogy érkezzenek emberek a helyszínre, de azt meg kell hagyni, hogy online vagyunk nagyon erősek! Én, mint dog coach, Krisztián, mint médiaszemélyiség és kutyatulajdonos. Úgy gondolom egy ilyen rendezvényen mindenkinek a lehetőségeihez mérten kell segíteni, hisz minden apró segítség jól jön! Ezúton is szeretném felhívni a figyelmet a felelős állattartásra! Az odafigyelés nem csupán az Állatok világnapján fontos, hanem mindig! Habár én kutyás vagyok, egy ékszerteknős vagy egy macska esetében is rendkívűl fontos a felelősség” – mondta Nyakas Gábor. 

Az esemény kiemelt támogatója a Quebeck mellett, mint említettük Berki Krisztián, aki nagyon fontosnak tartja az Állatok világnapját, hiszen náluk Jack igazi kis családtag!

“Köztudott, hogy nem jótékonykodok, főleg nem emberek felé –ezt továbbra sem teszem. De ez nem azért van, mert nem szeretném vagy nem tehetném meg, hanem mert ezzel is szeretném felhívni a figyelmet, hogy az emberek nem értékelik és nem ápolják igazán a kapcsolataikat. Emellett pedig nem támogatják egymást, minden segítség és támogatás csupán egy mondvacsinált színjáték. Az emberekkel ellentétben a leghűségesebb társunkban, a kutyában sosem csalódunk, mindig hűséges, mindig kedves és mindig azt nyújtja, amit az embertársaknak is kéne egymás felé nyújtani, de sajnos erre az ember képtelen. Ezért is fordulok én inkább az állatok felé, viszont nem szoktam nagy dobra verni azt ha mi támogatunk vagy adományozunk különböző állatmenhelyeknek –ez innentől is így lesz. Ezt az eseményt Mazsival beszéltük meg az Állatok világnapja alkalmából és nagy örömünkre szolgál, hogy a Quebeck támogatást nyújtott azonnal a mi felhívásunkra, abban a formában, hogy minden egyes gyűjtött állateledel mellé, ők odateszik ugyanazt a mennyiséget. Így közösen tudunk segíteni az állatmenhelyeknek. Emellett nagyon-nagyon köszönöm a ThugLife Kennel alapítójának Tölösi Rolandnak, hogy ő is jelen van a rendezvényen, hiszen neki köszönhetjük a kis Jacket. Valamint köszönet illeti Jack oktatóját Nyakas Gábor dog coach-t is, amiért ellátogatott hozzánk és itt van velünk. Szerintem mindnyájunknak fel kell hívni a figyelmet a felelős állattartásra! Azt üzenném az embereknek, hogy csak akkor válasszanak bármilyen állatot ha tudják, hogy fel is tudják nevelni szeretetben, becsülettel, felelősségteljesen, legyen az egy kutya, egy macska, egy aranyhal vagy egy papagáj. Nálunk nagyon érdekes volt, mert eleinte én akartam kutyát, Mazsi nem igazán, mert picit aggódott, hogy sok gond lesz vele… ehhez képest pedig ő pátyolgatja, babusgatja többet“– nyilatkozta lapunknak Berki Krisztián.

43156489_263789820831313_6051998838669967360_n

Hozzászólások