Berki Krisztiánnak jobban megy a torna, mióta apa lett

'Talán majd később, lehet, hogy olimpiánként vállalunk egy gyereket'

2014/11/13

Berki Krisztián harmadik világbajnoki aranyát szerezte, és kétségkívül ez a legértékesebb, hiszen ezt már mint édesapa nyerte. A kilenc hónapos Lia mindent megédesít az életében.

Nem volt jó ómen,hogy vállsérülése volt kiváló sportolónknak és így volt kénytelen készülni az idei világbajnokságra. Óriási rutinja és kitartása azonban segített neki túljutni ezeken a nehézségeket és így már háromszoros világ- és hatszoros Európa bajnok és természetesen olimpiai bajnok.

Sokáig volt távol, családja sokáig volt kénytelen nélkülözni őt, felesége Marcsi és pici lánya Lia három hétig kellett, hogy várja a világbajnokság rendezvénye miatt, az előtte való felkészülésről nem is beszélve.

“Most végre újra egyesült a család, én megkaptam az esti fürdetést, így Marcsi is el tud menni mozogni” – meséli Krisztián. – “Minden más, amióta Lia van, ő mozgatja az éle­tün­ket, körülötte forog minden. Az apaság is legalább olyan nehéz feladat, mint a tornász­ karrier.”

12-o-BerkiKrisztian_VV

“A kislányom most már igazi hiperaktív gyerek, nagyon oda kell figyelni rá, folyton rohangálunk utána. Ugyanakkor óriási öröm is, éppen miatta a leg­éde­sebb a mostani győ­zelmem. Fantasztikus, mennyi érzelmi pluszt ad az ő jelen­léte, nagyon megváltoztatott az apaság, a tornámra is jó ­hatást gyakorolt, hogy ő van nekem.”

Marcsi és Krisztián még nem gondolt a következő csemetére, egyelőre minden energiájukat Liára fordítják, de mindenképpen szeretnének még babát.

“Talán majd később lehet, hogy olimpiánként vállalunk egy gyereket” – mondta viccesen Krisztián –, “de komolyra fordítva a szót: valószínűleg lesz testvére, csak még nem tudjuk, mikor.”

Ahhoz, hogy Krisztián részt vehessen a 2016-os olimpián, a jövő évi világbajnokságon dobogón kell végeznie és ez nem kis feladat lesz mindenesetre. Sérülése miatt nagyon kell vigyáznia, gyógytornára is jár. A családra is muszáj időt szakítani, hiszen Marcsi és Lia is igénylik a férjet, az apukát. (forrás: Bors)

 

Hozzászólások