Berki vs. Puzsér

A várva várt összecsapás

2014/10/16

Berki Krisztián és Puzsér Róbert egymásnak feszült. Egy igen rendhagyó interjút folytatott le a kritikus, ami eléggé hevesre sikerült…

Nem titok az az ellentét, ami Berki Krisztián és Puzsér Róbert között van. Eddig különböző nyilvános felületeken feszültek egymásnak – Facebook posztokkal üzengettek egymásnak. Most azonban a Story magazinban kapott helyet az az interjú, ahol Puzsér faggathatta a berkit.

Már az érkezés is viharosra sikerült. Egy belvárosi hotel halljában találkoztak este tizenegy órakor, de Berki Krisztián nem egyedül érkezett, ami feldühítette a kritikust. Ráadásul Berki szerette volna, ha az elnök lakosztályban készítik el az interjút.

puzserrobertberkikrisztian11Saját stábjával jelent meg a megbeszélt találkozón a berki, mert úgy gondolta, hogy ez a nem mindennapi esemény is bekerülhetne az Édes Élet műsorába. A kamerák láttán azonban Puzsér teljesen kiakadt, így végül nem forgathattak.

„Engem nem vesznek! Én Berki Krisztiánt és mindent, amit képvisel, megvetem és károsnak tartom. Nem vagyok én holmi közönséges bohóc. Majd leülünk egy sima asztalhoz, vagy ha ez nem felel meg az ’úrnak’, akkor már megyek is haza” – hőbörgött Puzsér.

Hosszas egyeztetés után végül leültek egymással szemben, és elkezdték a nagy interjút. Puzsér Róbert egyből belevágott a közepébe – mivel is indíthatott volna, ha nem a peres ügyekkel. A kritikus ezután rögtön kihasználta az alkalmat, hogy rátérhessen a berki becsmérlésére.

„Az Édes Életben egy szerepet viszel, ami a végleteking provokálja az emberek igazságérzetét. Kölcsönautókból és hungarocell-aranytömbökből olyan életet építenek köréd, ami iszonyatos dühöt korbácsol abban a társadalomban, amit az elmúlt évtizedekben bankárok, politikusok és más bűnözők szisztematikusan kifosztottak. Másrészt egyfajta proli-messiás is vagy, egy tanulatlan, de ambícióus figra, akonek büdös a munka, de fűti a becsvágy, és a világot akarja.” – fogalmazta meg gondolatait.

Berki röviden és lényegre törően reagált: „Én ezt úgy hívom, hogy egyszerre vagyok ellenségkép és szuperhős.”

Puzsér Hajdú Pétert, a másik nagy „ellenségét” is szóba hozta, ugyanis szerinte a Frizbi műsorvezetője korábban castingoltatta és ezáltal megszégyenítette Berkit a kamerák előtt. Ő azonban ezzel nem ért egyet, ráadásul mindent tudatosan csinált. Sőt el is mesélte élete talán egyetlen olyan történetét, amikor megbánta egy tettét.

„…fiatal lehettem, édesanyámmal és a nagymamámmal mentünk, és a nagymamám mondta, hogy: „Kijössz-e velünk Tatára hattyúkat etetni?” Aztán édesanyám meg azt mondta, hogy:”Eljössz-e velem haza?” És én akkor úgy döntöttem, hogy felszállok a buszra, és elmentem a nagymamámmal Tatára de mikor felszálltam a buszra, akkor megsajnáltam édesanyámat: biztos neki meg az esett volna jól, hogyha vele megyek. Erre az egyre emlékszem.”

Ettől a választól teljesen kikelt magából a kritikus: „Ez a te életed legnagyobb traumája? Hogy egyszer szétvált a nagymamád és az anyád, te pedig a nagymamával mentél, nem az anyáddal A-ból B-be?”

Nem maradhatott ki az sem, amikor Berki Krisztián teljesítményének firtatta:

„Nem a teljesítményed jogán vagy ott, ahol, hanem az életmódod jogán. És még az az életmód is hamis. Az életmód nem teljesítmény.” – kezdett bele Puzsér.

„Nem az életmódom teljesítmény. Valószínűleg az a produktum, amit leteszek az asztalra nap mint nap, az a teljesítmény.”

Végül pedig Berki Natasa Zselyke is szóba került: „Nincs jogod lájkvadász látványosságként kezelni a lányodat. Nem bánod, amit vele teszel?”

„Elmondom neked, hogy én mit bánok: hogy amikor lefotózom a gyerekemet, akkor a Story magazintól azért az interjúért csak egymillió forintot kapok. Ugyanazért az interjúért egy Tom Cruise kapna ötven ezer dollárt. Én csak ezt sajnálom Robikám.”

„Nem bánod, hogy bulvárszereplőt csinálsz a gyerekedből?!” – kiabált Puzsér Krisztiánnal

„Nem bánom. Én meghoztam ezt a döntést, a másik döntésem pedig a következő, hogy amikor ő értelmileg tudatában lesz annak, hogy mi zajlik körülötte, akkor nem folytatom a realityt vele.” –  válaszolt higgadtan a berki.

Hozzászólások