Besokallt a magyar sztár a mai párkapcsolatokat illetően!

Kulisszatitkok az új szólólemezről!

2017/11/06

A párkapcsolatokat nehéz megfejteni. Lobó-Szalóky Lázár azonban máshogy próbálja, mint a többség: dalban mondja el mit gondol a mai világról!

Mint arról már korábban beszámoltunk Nektek, a Dirty Slippers frontembere Lobó-Szalóky Lázár nagy dobásra készül, ugyanis szólólemezbe kezdett. A lemez producere, nem is akárki, hanem George Shilling lesz, aki olyan világsztárokkal dolgozik, mint az Oasis, a Blur, a Primal Scream vagy Mike Oldfield. Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy haladnak a munkálatok, illetve milyen dalokra számíthatunk, ezért megkerestük Lázárt egy rövid interjú erejéig. 

23318535_10207747047233381_125303248_n
Milyen típusú dalokra számíthatunk tőled? 
 A szólólemez dalai több nagyon fontos témát boncolgatnak. Egy harminc felé tartó felnőtt férfi gondolatai a folyamatosan változó világ problémáiról. Az első dal, Zaj a fejemben címet kapta, ami egyaránt kívánja felhívni a figyelmet arra, hogy mennyi minden ömlik rá az emberekre az internetről, mennyi tragédia, borzalom, viszont a jó dolgok, sikerek alig jutnak el. A dal egy britpop-rock dal lett, hangos gitárokkal, nagyon jó tempóval. Igazán jól sikerült szerintem. 
Miben különbözik ez a Dirty Slippers hangzásától? 
A Dirty Slippers modern pop-rock vonalával szemben, ezek a dalok visszanyúlnak a 60-as évek hangzásához és a 90-es évek britpop forradalmához, valamint az amerikai punkrock zenekarok attitűdjét fogják hordozni. Ez azért van, mert az én zeneiségem ebből táplálkozik.
Lesz párkapcsolatok érintő dal a lemezen? 
Természetesen minden dal komoly mondanivalót hordoz magában. A második dal, amivel elkészültünk, “The only thing” címet kapta, s Nicholas Kuthi volt a dalszerző társam, aki a seattle-i élet meghatározó alakja. A Prey The Hunter zenekar basszusgitárosa, de koncertszervező és producer is USA-ban. A közös dalunk a szerelmi kapcsolat megváltozását dolgozza fel. Azt, hogy már rég nem a virágcsokor a divat sajnos, hanem sokaknak elég két buta szmájli és egy facetime-os beszélgetés. Sokak lehet kritikát vélnek majd felfedezni a dalokban. Én inkább azt mondanám fel akarjuk nyitni a szemeket, hogy vegyék észre, hogy nem igazán jó irányba halad a világ. A sekélyesség, a közöny divat lett.
Lobó-Szalóky Lázár és Nicholas Kuthi
Lobó-Szalóky Lázár és Nicholas Kuthi
Ezt mindig is irigyeltem a művészektől…tök jó, hogy ha valami bánt, vagy van valami mondandód a világhoz, azt dalban juttatod el a közönséghez. Szokott ez segíteni egy-egy nehéz időszakban? 
Természetesen igen. 
Hol láthatnak bennetek legközelebb a rajongók? 
Pénteken este 8-tól a Dirty Slippers klubkoncertet ad Szatmárnémetiben a MusiCat Caféban, szombaton pedig akusztikus duó koncertet Békéscsabán, a Sörbárban.

Ha szeretnétek még több érdekességet és kulliszatitkot megtudni Lázártól, akkor lájkoljátok az ő Facebook-oldalát. Ha pedig kíváncsiak vagytok a Dirty Slippers mindennapjaira, kattintsatok ide, és nyomjatok egy lájkot szintén! 

Hozzászólások