Betilthatják a nyaralók kedvencét, az all inclusive ellátást

Ennek sokan nem fognak örülni

2018/08/23

Könnyen lehet, hogy elbúcsúzhatnak az “all inclusive” ellátástól azok, akik Törökországban szeretnek nyaralni, ugyanis tervben van az ellátás betiltása! 

Elképzelhető, hogy hamarosan le kell mondanunk a szuper törökországi, szállodában pihenős nyaralásokról, ugyanis egy új javaslat szerint beszüntethetik ezt a szállodai szolgáltatást. A török kereskedők és kézművesek kamarája, egy, a héten benyújtott javaslata arról szól, hogy szüntessék meg az ország szállodáiban az “all inclusive” szolgáltatást, mivel  “rombolja az ország autentikus vendéglátását” – írja az MTI.

 “A szolgáltatás miatt a turisták bezárkóznak szállodáikba, ismeretlen marad számukra a török kultúra vagy éppen a konyha . Ez pedig komolyan sújtja a kiskereskedőket” – vélte Bendevi Palandöken kamarai elnök.

thinkstockphotos-637765812-e1534864096383-1024x576

A török idegenforgalmi vállalatok azonban azonnal nemtetszésüket jelezték a javaslattal kapcsolatban, és úgy vélték, hogy ha a szállodai szolgáltatást felszámolják Törökországban, akkor a külföldiek máshová utaznak.Az üggyel kapcsolatban megszólalt Mehmet Ersoy török kulturális és idegenforgalmi miniszter, aki nemrég azt mondta, hogy fontosabb az idegenforgalmi bevételek növelése, mint az, hogy mennyivel nő a beutazó külföldiek száma. A miniszter szerint az idegenforgalmi bevétel évi mintegy 35 milliárd dollár, a hazai össztermék (GDP) 4 százaléka. Reményei szerint a bevételi adatok a duplájára nőnek azáltal, hogy a turisták a jövőben többet költenek szállodáikon kívül.

Törökország szállodáiban a 90-es évek első felében vezették be az “all inclusive” szolgáltatást, amit különösen az országba érkező orosz, német és brit turisták körében népszerű.

forrás

Hozzászólások