Betiltott reklámok, amiken nagyon nevetünk

Zseniális válogatás a betiltott reklámokról

2016/10/28

Néha a reklámkészítők annyira túllőnek a célon, hogy eszményinek hitt promótálásukból csupán egy elfeledett, betiltott reklám lesz, ami egyszer előkerül. Mondjuk most.

A nagy versengés miatt a készítők egyre viccesebb és egyedibb reklámokat akarnak összehozni. Néha azonban kicsit belefeledkeznek a gondolataikba és olyat alkotnak, hogy rögtön a betiltott reklámok listájára kerülnek. “Csináljunk olyan reklámot, amit az emberek biztosan végignéznek!” Valószínűleg így kezdődhet a brainstorming egy hirdetésekért felelős csoportnál. De vajon mivel lehet felkelteni a tévénézők érdeklődését? Többnyire a válasz a szex. 

A következő videó egy zseniális csemegézés a reklámszakma legjavából. Reklámok, amikről nem hiszed el, hogy komolyan gondolták. Megesik, hogy a reklámügynökség egy kicsit, vagy nagyon túltolja. Az adott hirdetéseket általában szexuális túlfűtöttség miatt tiltják be. De van olyan is, hogy objektíven semmi gond a hirdetéssel, és azt érzed, hogy ez még nem is durva – ám egy csoport máshogy gondolja. Rossz nyelvek szerint egy-egy marketinges cég önmaga dönt úgy, hogy jobb, ha betiltatják a reklámot, hiszen így még nagyobb port kavar. 

Nézzétek végig a legjobb válogatást az elmúlt évek betiltott reklámjaiból!

Hozzászólások