Betiltották a tűzijátékot!

2019/12/11

Első magyar városként tiltották be a tűzijátékokat Tatán, melyről egyébként a National Geographic számolt be. Tata vezetését a döntés meghozatalában az is ösztönözte, hogy a városban petíciót írtak alá és támogatást is szereztek az aláírásgyűjtők. A rendelet értelmében egyetlen petárda és tűzijáték sem robbanhat fel következmények nélkül a városban. Ez a rendelkezés már egy hónapja él és egészen február végéig lesz érvényben, ami azt jelenti, hogy szilveszterkor sem lesz tűzijáték a tataiaknak.

A tiltást azért vezették be, hogy védjék a városban élő madarakat, amelyek minden évben sok-sok látogatót csalogatnak Tatára. Az önkormányzat az Öreg-tónál telelő vadludak érdekében határozott a tiltás mellett. Döntésüknek jó sok városi lakos mellett a kutyák és más háziállatok is nagyon örülnek.

 

Tatán egyébként minden évben megrendezik a Vadlúd Sokadalom ünnepét, amelyre a világ szinte minden pontjáról érkeznek turisták. Nem engedheti meg magának egy szilveszteri felhajtásért a város azt a luxust, hogy a villogó fényekkel és az extrém hangokkal elüldözze a madarakat a környékről.

Szerinted helyesen döntöttek? Te szorgalmaznál hasonló intézkedést ott, ahol élsz?

Hozzászólások