Betörő dúlta fel ismét Klapka György otthonát

Nézd meg, mit vitt el a tettes!

2015/11/04

A hírnév és a siker nem mindig áldás. Így van ez Klapka György esetében is, akinek ebben az évben már többször meggyűlt a baja a tolvajokkal. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezúttal is egy rendkívül balek betörőt fogott ki magának az üzletember.

Biztos sokan emlékszünk még az év elején történt esetre, amikor Klapka György üzletének kirakata láttán csillant fel az enyveskezűk szeme. Ők első nekifutásra sikeresebb munkát végeztek, mint az utolsó tettes, ám amellett, hogy nem a legjobb helyről válogatták ki az értékes holmikat, és hogy menekülés közben egy jó részét el is szórták, napokon belül elkapták őket a rend éber őrei.

A napokban azonban nem Vámházkörúti üzletébe, hanem a fölötte lévő lakásába törtek be. A bejárati ajtó fölötti mozgásérzékelő lámpát kiiktatták, a biztonságos nyílászárónak gondolt ablakot pedig négy ponton felfeszítették. Ezekből arra következtethetnék, hogy ez egy jól megfontolt és átgondolt akció volt. Igen ám, de a lakásban szinte semmilyen értéktárgyat sem talált a meggazdagodás reményével érkező tettes. Hogyan is gondolhatta egy ilyen kaliberű üzletemberről, hogy annyira felelőtlen legyen, hogy otthon tartja vagyonát? Ha ez lett volna a szokása, valószínűleg nem ismernék ennyien a nevét, hiszen hamar véget ért volna karrierje a korábban könnyedén eltulajdonítható értékei miatt.

klapka2
Kiiktatták az ajtó fölé szerelt mozgásérzékelő világítást (fotó: Blikk)

“Semmit nem tartok a lakásban. Az üzlet páncélszekrényében őrzöm az értékeket. Tegnap este nyolcig hallgattak ki az unokámmal, Almával (25) együtt, aki éppen a lakásban lakott, de nem volt otthon. A rendőrök nagyon alaposak voltak, legalább tízen érkeztek, kutyákkal. Szag- és DNS-mintát is vettek – mesélte a vállalkozó a Blikknek, aki azt is elárulta, valószínűleg egy bejáratós személy zsákmányolt nála, ugyanis a szomszédok semmi szokatlan nem észleltek az elkövetés napján.

Na de térjünk is a lényegre: mit vittek el Klapka Györgytől ezúttal? Nem mást, mint a háromezer forintot érő saját életrajzi könyvét, hiszen a szobákat feldúlva, semmi mást nem talált a betörő. Valószínűleg erre az olvasmányra azért volt szüksége, mert sikertelenségének oka többek közt azt lehetett, hogy nem volt eléggé felkészült, amikor megérkezett a tett színhelyére.

klapka
Klapka György és az “aranya” (fotó: Blikk)

Az igazság az, hogy talált egy aranytömböt is, de jól földhöz vágta, mert hamar rádöbbent, az, csak egy aranyozott csomagolásba rejtett csokoládé. Ugye emlékszünk még a korábbi esetre, amikor kiderült, hogy Klapka Györgynél nem minden arany, ami fénylik? Berki Krisztián rúdjával is pont ez volt az eset. Az Édes Életben feltűnt drágaság valójában csak egy hungarocell darab volt. Olvass tovább!

berkiesklapka

Hozzászólások