Bevándorló késelt halálra egy 22 éves lányt

Az áldozat a menekültszállón dolgozott

2016/01/26

Hétfőn letartóztattak egy 15 éves bevándorlót Svédországban, mert megkéselt egy menekültszállón dolgozó szociális munkást.  A 22 éves áldozat a kórházban halt bele sérüléseibe.

received_2491012060986581

Ez szörnyű. Ő olyan ember volt, aki jót tett és jót akart. A munkája közben gyilkolták meg. Rengeteget sírtunk miatta. Annyira kedves személy volt, melegszívű és boldog. A svéd politikusok hibája, hogy meghalt” – nyilatkozta a svéd médiának a lány unokatestvére. Alexandra Mezhert éppen a munkáját végezte a délnyugat-svédországi Mölndalban található menekültbefogadó szállón, amikor az egyik fiatal bevándorló megkéselte. A gyanúsítottat eztán ketten fogták le a hatóságok és a mentők megérkezéséig, Alexandra pedig a Salgrenska kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe.

Alexandra Mezher
Alexandra Mezher

A fiú indítékairól nem sok mindent tudni, de a gyilkosság éppen akkor történt, amikor Dan Eliasson, a svéd rendőrség vezetője további 4100 rendőr bevetését kérte terrorizmus elleni harchoz, illetve a bevándorlók kitoloncolásához és a menekülttáborok szigorú megfigyeléséhez. Eliasson ekkor így nyilatkozott: “Rákényszerülünk arra, hogy válaszoljunk a menekülteket befogadó központokban kitört számos csetepatéra. Helyenként ez jelentős rendőrségi erőket köt le.” 

Alexandra édesanyja vigasztalhatatlan:Nem csak a lányom volt, hanem az angyalom. Vidám, melegszívű teremtés, aki mindig csak jót akart. Ő volt a levegőm, az életem, mindenem, miért pont ő?” A gyilkosság vádjával letartóztatott késelő kilétéről és állampolgárságáról – a nyomozásra hivatkozva – nem közöltek részleteket.

Hozzászólások