Bezárt a bazár: örül a Real Madrid, magyar támadó Münchenben

Csalódás volt az átgigazolási piac, íme a lényeg

2015/02/03

Hétfő éjfélkor lezárult a tavaszi szezon előtti téli átigazolási piac, amely a legtöbb szurkolónak csalódást okozott. Pár komoly és érdekes játékosmozgást leszámítva nem történt mélyreható változás a kluboknál, ami főleg a nagy fogadkozások és a blöffé szelídült ígéretek tükrében lehangoló.

Ne hazudjunk magunknak, amúgy sem ígérkezett túl izgalmasnak a téli átigazolási piac, de az olyan hírek, minthogy Louis van Gaal, a Manchester United menedzsere 150 millió fontot költhet el januárban, mozgalmasabb egy hónapot ígértek. Sőt, az Old Traffordon inkább a tisztogatásról szólt a január.

A legnagyobb meglepetés, hogy az utolsó pillanatban elhagyta a csapatot a hűség mintaképe, a 31 éves Darren Fletcher, aki húsz év után távozott a klubtól, és igazolt a West Bromwich Albionba. Anderson távozása nem tartozik a nagy veszteségek közé, mivel Sir Alex Ferguson húszmilliós, túlsúlyos mellényúlása már sehol nem kell Európában, inkább Brazíliába igazolt.

odegaard
Martin Ödegaard, a csodagyerek. Mindenki bízik benne (Fotó: Facebook)

A holland mester kapusposzton is bekavart, leigazolta a Barcelona egykori alapemberét, a súlyos sérülésből visszatérő Víctor Valdést, és bár határozottan kijelentette, hogy nála David de Gea az első számú kapus, a spanyol még nem hosszabbított, és benne lóg a levegőben, hogy valamikor távozik a Real Madridhoz. Ez komoly veszteség lenne a MU-nak.

Az angol riválisok aktívabbak voltak, minden bizonnyal a Manchester Cityé volt a legdrágább üzlet, amely 35 millió euróért vette meg a Swansea Citytől Wilfried Bonyt, akinek kétség kívül nincs rossz szezonja, de ennyit már befutott sztárokért szoktak fizetni. Az elefántcsontparti csatár még nem az.

A Chelsea sem tétlenkedett, José Mourinho menedzser megint átgyúrta a keretet. Harminc millióért lecsapott a Fiorentina kolumbiai szélsőjére, a világbajnokságon remeklő Juan Cuadradóra, így viszont nem csoda, hogy a Stamford Bridge-en nem túl mély nyomot hagyó André Schürrle elhagyta a klubot, és hazament a Bundesligba, a Wolfsburghoz.

simon
Simon Krisztián aláírja új szerződését (Fotó, 1860 München, Facebook)

A Barcelona ugye szezon végéig el van tiltva az igazolásoktól, igazáért még harcol, ellenben hasonló sorsa juthat a nagy rivális Real Madrid is. A fővárosi gárda még biztos ami biztos alapon, gyorsan megszerezte a norvég csodagyereket, a 16 éves Martin Ödegaardot, és egy másik brazil fiatalt, Lucas Silvát.

A január nagy nyertese viszont az olasz Internazionale lehet, aki egyszerre csípte el a Lukas Podolski, Xherdan Shaqiri, Davide Santon-hármast, igaz, a nyári nagy erősítés és egy többre hivatott keret után is csak a 13. helyen áll a Serie A-ban.

És a végére egy magyar hír, hétfőn késő délután az újpesti Simon Krisztián 2018 nyaráig aláírt a német másodosztályú 1860 Münchenhez, a város második számú csapatához. A 23 éves szélső korábban az Újpest és a Feyenoord csapataiban szerepelt.

Hozzászólások