Bezártak a Raiffeisen fiókok

Az ügyfelek nem jutottak a pénzükhöz

2015/05/19

Nagy bajba kerültek a Raiffeisen Bank ügyfelei, ugyanis hétfő délutántól nem tudtak pénzt felvenni, mert minden rendszer csődöt mondott, nem működtek az automaták, és a fiókok is bezártak. Sőt, bankkártyával sem mindig lehetett fizetni, és nem sikerült helyreállítani a normális állapotot az ígért pár órán belül.

Hétfő délután elérhetetlenné vált a Raiffeisen Bank netbankja (DirektNet) és az ATM-automatái, így az ügyfelek egyáltalán nem tudtak a pénzükhöz jutni. Hogy a pánik még nagyobb legyen, a bankfiókok sorra zártak be, és még a telefonos ügyfélszolgálat is csak akadozva működött.

A honlapon a bank jelezte, hogy technikai problémák merültek fel, és azt ígérték, hogy egy-két órán belül kijavítják a hibát. Ez sajnos nem sikerült, és sajnos aznap már senki sem tudta elintézni a banknál, amit szeretett volna. Sőt, gyakran vásárolni sem tudtak Raiffeisen Bankos bankkártyával.

Branch of Raiffessen Bank in Bucharest, Romania

A bank tegnap este további türelmet kért az ügyfeleitől, de végül megjavította a számítástechnikai problémát. Éjfél előtt nem sokkal helyre is állt a kártyás vásárlás,és újra működtek az ATM-automaták, lehetett pénzt felvenni. Hajnal egy óra körül az internetes ügyintézés is helyreállt.

.

Hozzászólások