Biciklizár, ami meghánytatja a tolvajt

Egy zseniálisan prosztó húzás a bringád védelmében

2016/10/24

Bemutatkozik a Skunk Lock, az első olyan biciklizár, ami visszatámad! Feltörés esetén ugyanis gázt fúj magából, ami a legszívósabb tolvajt is meghánytatja!

Akinek lopták már el a kerékpárját, tökéletesen megérti, miért ekkora öröm nálunk egy új biciklizár megjelenése. A rutinos bringázók (és tolvajok) ugyanis pontosan tudják, hogy a legszívósabb lakat is eltávolítható néhány pillanat alatt – kivéve végre talán ezt az U-zárat!

A Skunk Lock ugyanis más módon nyújt védelmet, mint a hagyományos lakatok. A motor- és sima kerékpároknál egyaránt használható kütyü ugyanis támadás ellen támadással védekezik. Ha valaki megpróbálja felvágni a 19 mm vastag, karbonszálas acélból készült zárat, akkor a legkisebb felületi sérülés után is meglepetés várja: egy olyan gáz ereszt ki magából, ami még a legszívósabb embereket is hányásra készteti. Ez persze még mindig nem nyújt 100%-os védelmet a bringatolvajok ellen, de mivel senki sem szeret visszafoghatatlanul öklendezni, talán ez az eddig legjobb lépés a piacon.

skunklock_small

A Skunk Lock ráadásul teljesen legális is, senkit sem szedhetnek majd elő a használatáért (plusz ki az a hülye, aki egy sikertelen lopás után feljelenti a tulajdonost egy kis hányásért?). Az a lehetőség persze továbbra is fent áll, hogy rosszul rögzítjük a lakatot, de hát a hülyeség ellen szintén nincs védelem. Az nem derül ki a gyártók Indiegogo oldaláról, hogy ha egyszer kiereszti a gázt, hogyan lehet újratölteni, de szerintünk megoldják. 

További infókat a www.skunklock.com oldalon találhattok!

Hozzászólások