BikeRunFest – Két keréken Ausztriába

Közel 190 km két nap alatt

2014/09/26

Két nap, 183 kilométer, akár 900 méteres hegymenetek – ez lesz a hétvégi BikeRunFest. A kerékpározás szerelmesei nem mindennapi teljesítménytúrán tekerhetik le a Sopron-Zemendorf távolságot.

A szervezők olyan túrát szeretnének megvalósítani szeptember 27-28-án, amilyen Magyarországon még nem volt. A BikeRunFest a mozgás népszerűsítésén kívül hazánk és Ausztria kapcsolatának erősítését is a zászlójára tűzte.

Aktív profi sportoló koromban háromszor nyertem meg a Bécs-Budapest szupermaratont, ekkor szerettem meg Sopront, amit a második szülővárosomnak tekintek. Ezért úgy döntöttünk, hogy Sopronból indítjuk útjára a BikeRunFestet, ami egy egyedülálló kezdeményezés. A kétnapos teljesítménytúrára most, első alkalommal csak kerékpárosokat várunk, de jövőre (2015. szeptember 19-20.) már futók is indulhatnak. A BikeRunFest nem verseny, hanem teljesítménytúra, ami csodálatos magyar és osztrák tájakon vezet át, sokszor 800-900 méteres hegymenetekkel. Az a lényeg, hogy minél több emberrel megszerettessük a kerékpározást és a természetet. Első nap Wiener Neustadtban, második nap pedig Lichteneggben lesz olyan frissítőpont, ahol mindenkit bevárunk, hogy a csapat egyben tudjon maradni” – meséli Vozár Attila főszervező.

sb10064761y-001

A BikeRunFesten Berki Krisztián, Ungvári Miklós és Pulai Imre is nyeregbe pattan. Pulai nagy reményekkel vág a kihívásnak, bár tavaly egy hasonló túrával kapcsolatban nincsenek jó emlékei.

A múlt évben az Alföldbike-on indultam, és nem őrzök túl kellemes emlékeket, ugyanis a bicikliket alapvetően nem olyan, majdnem kétméteres, 105 kilós emberekre tervezik, mint én vagyok. Egy – hozzám képest – kicsi és nehéz kerékpárt kaptam, amivel szenvedés volt a túra; borzasztóan fájt a térdem és a combom. Lassan tudtam haladni, mert a kerekek sem voltak jók, még a lányok is úgy haladtak el mellettem, mint ha álltam volna. Na, de ez a múlt, most megígérték a szervezők, hogy olyan bringát szereznek, ami az én méreteimnek való. Üzenem nekik, hogy különben el sem indulok!” – mondja nevetve Pulai Imre. – „Egyébként nem áll távol tőlem a kerékpározás, régebben a téli edzéseinkbe be volt építve a mozgásforma. Igaz, nem voltunk túl szerencsések, hiszen a biciklizés nem téli sport, így mindig megfáztunk. Most azonban jó idő lesz, és ha megfelelő bringát kapok, akkor az egyik napot mindenképpen teljesíteni fogom” – tette hozzá az olimpiai bajnok kenus, aki hamarosan kettes bobosként fog versenyezni.

Hozzászólások