Bill Gates százezer csirkéje

A világ legvagyonosabb embere már megint másokon segít!

2016/06/16

Bill Gates úgy döntött, hogy százezer csirkét vesz. A világ leggazdagabb embereként azt is megteheti, hogy továbbadja mindet – és így is tett.

Bill Gates csinált végre valami tényleg király dolgot azok után, hogy a számítástechnika neki köszönhetően van még mindig azon a fejlettségi szinten, ahonnan már régen túl kellett volna lépnie. Valószínűleg nem hagyta figyelmen kívül a várható eladásokat és a Microsoft egyébként is kétes nimbuszának legalább részben történő helyreállítását, de végeredményben legalább valóban segít: 100,000 olyan családnak emelte meg az életszínvonalát, akik napi 2 dollárnak megfelelő összegből tengődnek.

„Nyilvánvaló számomra, hogy annak, aki extrém szegénységben él, az is óriási segítség, ha van egy pár csirkéje.” – írta a Microsoft alapítója egy június 7-én jegyzett posztjában.

Bill Gates Attends 2007 Consumer Electronics Show

Így Gates és felesége, Melinda, 100,000 csirkét adományozott a Szaharán élő afrikai családoknak. Ezzel együtt partnerséget alakítottak ki a helyi Heifer International-el, hogy piaci gazdálkodást létrehozva tovább csökkentsék a szegénységet. Nem csupán csirkéket adományoznak tehát, hanem célul tűzték ki, hogy a családok éves jövedelmét $700-ról $1000-ra növelik.

A Gates alapítvány azt szeretné, hogy a családok előbb-utóbb maguk is tudjanak csirkéket vásárolni, amelyek be vannak oltva és alkalmazkodni képesek a helyi életkörülményekhez.

„Felnyitotta a szememet az, amikor személyesen láttam, milyen sokat lehet tenni valójában a szegénység ellen.” – írta Gates.

Maga az ötlet természetesen nem új, de egyértelműen új azoknak a családoknak, akik részesülnek benne.

Hozzászólások