Biofesztiválon ünnepel a 25 éves Republic

Gasztro-különlegességekkel vár Bioszentandrás

2015/07/29

Gasztro-különlegességekkel, izgalmas élményekkel és jubileumi Republic koncerttel vár a VII Hernád Fesztivál!

Július 31-én hetedik alkalommal nyitja meg kapuit a Hernád Fesztivál, melynek különlegessége, hogy a helyszínéül szolgáló Hernádszentandrás falcsuka egyedülálló kezdeményezéssel vette kezébe a sorsát: a 445 lelket számláló település lakói elkezdtek áttérni a bio életmódra, így egészen egyedülálló módon alakítják át szokásaikat.

A faluban nyár közepén nyit a korszerű feldolgozó üzem, ahol mintegy 30 fűszernövényt termesztenek, s a 2000 négyzetméteres levendulaültetvény jelenti a népszerű kézműves termékeik alapanyagát. Óvodások és iskolások körében is igyekeznek „fertőzni” az egészségtudatos életmód fontosságának hangsúlyozásával, kicsit divatot is teremtve mindannak, ami természetes.

Plakát

Ehhez kapcsolódik a hagyományosnak nevezhető Fesztivál is, ahol a mentás limonádé és gasztro-meglepetések mellett izgalmas és szórakoztató programok várják a látogatókat. Július 31-én, pénteken a Szabadtéri színházban a Sinkovits Imre Drámakör előadásában mutatják be a Macskák c. darabot, augusztus 1-én, szombaton pedig történelmi játszóház és lovagi torna , íjász bemutató és hintós sétakocsikázás, valamint a VI. Szentandrás Íze Főzőverseny (BioSzentandrás fűszernövényeivel) fogadja a vendégeket. A nap egyik sztárja a XI. Szentandrás Kupa kispályás labdarúgó tornán résztvevő Színész Válogatott

Koncertekből sem lesz hiány: itt lesz az énekes ikerlányokkal fellépő helyi Arany Acoustic zenekar, a Beás, Erdélyi népzenét, és lovári cigány muzsikát bemutató Kopár Band autentikus roma zenekar, valamint a fennállásának 25. évfordulóján meglepetésekkel ünneplő Republic. Azenekar tagjai ráadásul bejárják a biokertészetet is, és belekóstolnak a hely különleges kínálatába.

Hozzászólások