Bizony, létezik egészséges gyermekétkeztető cég!

A gyermekétkeztetés élmezőnyében

2019/05/30

Az idén 10 éves TS Gastro Kft. a hazai gyermekétkeztetés egyik meghatározó szereplője. Ízletes, változatos, egészséges ételek!

Jelenleg több mint 300 munkatárs fáradozik azon, hogy a hatályos törvényi előírásoknak maradéktalanul megfelelve ízletes, egészséges és változatos ételeket szolgáljanak fel a gyermekétkeztetésben résztvevőknek.

Dietetikusaik a rendelet szerinti előírásoknak és az életkori igényeknek megfelelően összeállítják a lehető legoptimálisabb javaslatot, amihez a beszerzési osztály felkutatja a lehetséges hazai beszállítókat, hogy időben és frissen érkezzen az alapanyag minden konyhánkra. A gyermekétkeztetési piacon példamutató módon a cég nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél több őstermelővel, helyi termelővel dolgozzon együtt. Itt nem ritka, hogy ha a dietetikusok (salátaszezonban) salátalevelet írnak elő a keddi tízóraihoz, akkor az a saláta hétfő reggel 8-kor még a földben van.

gyermek2

Munkatársaikra is kiemelt figyelmet fordítanak, fontos számukra, hogy elsősorban belülről építkezzenek, azaz a régóta kiválóan teljesítő kollégák szakmai fejlődését biztosíthassák. Ez leginkább a termelésben dolgozó munkatársaknak jelent előrelépési lehetőséget, számos konyhai kisegítő lett szakács, az adminisztrátor élelmezésvezető, az élelmezésvezető pedig területi vezető.

A cég 2018 óta dolgozik együtt Sági Szilárddal, aki gyakorló apukaként és a gasztronómia rajongójaként tippjeivel, tapasztalataival segíti a munkát. Az egyik ilyen ötlete megoldást kínált a zöldség- és túrókrémekkel szemben tapasztalt ellenállásra. Sokan (akár felnőttek is) elutasítják az ismeretlen ízű, új textúrájú feltéteket, melyeket mi a magas sótartalmú felvágottak alternatívájaként kínálunk a gyerekeknek. A nagykövettel egy krémkészítő road show-t hívtak életre, mellyel hónapról hónapra más városban készítenek el a diákok Szilárddal közösen padlizsánkrémet, csicseriborsókrémet, zöldséges túrókrémet és gyümölcsös túrókrémet.

Víziójuk, hogy a velünk szerződő városok és intézmények ne csak gyermek-étkeztetőként tekintsenek rájuk, hanem olyan partnerként, aki gasztronómiai élményeket is nyújt. Ezen víziójukat például ebédlő-felújításokkal, családi- és gyereknapokon való részvétellel, fánkdíszítő workshoppal, limonádé- és teaosztással igyekeznek elérni.

Büszkék arra, hogy számos intézmény és település helyezte beléjük bizalmát, ők pedig szakmai tudásuk és gasztronómia melletti elkötelezettségük legjavát adva bizonyíthatják be számukra, hogy a gyermekétkeztetéshez nem opció az élmény-nyújtás, hanem kötelesség.

Hozzászólások