Biztonságos és egyszerű képernyőfeloldás az LG Knock Code™ funkcióval

Az új megoldás 86 367 lehetséges koppintáskombinációt kínál a telefon és a rajta tárolt adatok biztonsága érdekében

2014/04/26

Teljesen egyedivé teszi a telefonok zárolt képernyőjének feloldását az LG Electronics (LG) új, Knock Code™ névre keresztelt funkciójával, amely egyedi koppintáskombinációval aktiválja és oldja fel az okostelefonok zárolt képernyőjét. Az újítás a kényelmi és időtakarékossági szempont mellett még biztonságosabbá teszi a készülékek használatát. Az új funkció a G2 Mini, F SeriesII és L SeriesIII modelleken debütál hazánkban, illetve egy hamarosan elérhető szoftverfrissítéssel a G2 és a G Flex tulajdonosok is telepíthetik majd készülékeikre.

Az LG által végeztetett kutatás szerint a legtöbb felhasználó naponta mintegy 100-150 alkalommal oldja fel mobilkészülékét. Ez a tény arra ösztönözte a vállalatot, hogy biztonsági és kényelmi szolgáltatásokkal fejlessze tovább a már meglévő, 2008-ban szabadalmaztatott KNOCKon funkcióját, amely eddig a telefon aktiválását egyszerűsítette két koppintásra, viszont a feloldást még nem tette lehetővé..

 lg-g2-knock-code

A KNOCKon ideális alapot nyújtott a Knock Code™ funkció kifejlesztéséhez, amelynek egyértelmű előnye, hogy egyszerre képes bekapcsolni a kijelzőt és feloldani a készüléket, így a hagyományos jelszavas és jelkód alapú védelemnél kényelmesebb és biztonságosabb is. A funkció lényege, hogy négy láthatatlan részre osztja az okostelefon kijelzőjét, a felhasználóknak pedig az általuk meghatározott sorrendben 2-8 alkalommal kell a negyedekre koppintania.

A több mint 80 ezer lehetséges kombinációnak köszönhetően a Knock Code™ vetekszik még az ujjlenyomat-felismerő rendszerekkel ellátott készülékek nyújtotta biztonsággal is. Mivel a Knock Code™ a képernyőn bárhol, bármilyen méretben megadható anélkül, hogy a képernyőre pillantanánk, a jelszóval való visszaéléstől sem kell tartanunk. A fokozott biztonság és kényelem mellett a Knock Code™ gyorsabban és pontosabban reagál, mint a környezeti változásokra jóval érzékenyebb biometrikus rendszerek. Nem meglepő tehát, hogy az említett felmérésben résztvevők több mint 50 százaléka a Knock Code™ szolgáltatást jelölte meg a G Pro 2 legnagyobb érdeklődéssel várt funkciójának.

 „Vállaltunk egyik legfontosabb célkitűzése a mobilfunkciók terén, hogy azok egyszerű és intuitív megoldásokkal tegyék még gördülékenyebbé mobilkészülékeink használatát. Ilyen újítás volt a hátlapi gomb, majd a KNOCKon funkció is, és most a Knock Code™. Ezek mind üdítő egyszerűséggel spórolnak időt, kényelmesek, az utóbbi pedig fokozott biztonságot is kínál a felhasználóknak” – mondta Piro Péter, az LG Electronics Magyar Kft. magyarországi értékesítési vezetője.

Hozzászólások