Bochkor Gábor nagymamája műhiba áldozata lett

˝Az orvosok valamit elcsesztek˝

2015/03/20

Bochkor Gábor rádiós műsorvezető reggel élő adásban adott hangot gyanújának, miszerint nagymamája egy orvosi műhiba miatt halt meg. A témát azt indította, hogy egy névtelenségét kérő boncsegéd elárulta, hogyan ússzák meg az ilyen ügyeket az orvosok.

Bochkor Gábor kiakadt! Eddig is volt már rá példa, hogy kiverte nála a biztosítékot egy telefonáló, ezúttal más értelemben akadt ki. Egyik hallgatójuk számolt be az embertelen körülményekről és eljárásról, ami a patológián folyik. Állítása szerint orvosi berkekben kéz kezet most, bármit képesek megtenni, hogy ne derüljön ki az igazság, ha saját hibájukból vezetett halálhoz a páciens kezelése. Az álnéven bejelentkező boncsegéd egy történetet is elmesélt arról, hogy milyen az, amikor a dokik finoman, de jól érzékelhetően tudatják velük, hogy minek kell a jelentésben szerepelnie. A felháborító eljárás így hangzott el a műsorban: “És utána csak annyit mondott a patológus főorvosnak, hogy ügyes fiúk vagytok, el tudjátok ti ezt intézni. A boncolási jegyzőkönyvben latin szavakkal teleírva az volt a végeredmény, hogy a halált egy hirtelen szívleállás okozta.”

bochkor

Bochkor Gábor szót szót követve elárulta egyik régi titkát, ami a nagymamája halálának körülményeit fedi fel. A műsorvezető arra gyanakszik, hogy szeretett nagyija még a mai napig köztük lehetne, ha az orvosok jobban odafigyelnek rá. “Jó pár évvel ezelőtt a nagymamámat kórházba vittük, mert el kellett távolítani a méhét – mondta a műsorban a rádiós. – Meg is történt, voltam nála, tök jókedvű volt, megbeszéltük, hogy két nap múlva viszem haza. Másnap jött egy távirat, hogy meghalt. Azt mondták, hogy embólia, mert hogy valami vérrög. De ha azt mondják, hogy vérrög, akkor én az kérdezem, hogy egy nyolcvan körüli nőnél egy műtét után miért nem adnak megfelelő mennyiségű véralvadásgátlót. Miért nem kötik rá az intenzív osztályon valami gépre? Ha a gép elkezd pittyegni, lehet, hogy tudtak volna segíteni rajta. Én rögtön azt gondoltam, hogy valamit az orvosok elcsesztek.”

A Bors megkereste Bochkor Gábort, hogy meséljen az ominózus ügyről: “Nagyon ledöbbentünk a hallottakon. Rögtön a saját családtagjainkra, szeretteinkre gondoltunk, hogy ez bármelyikünkkel vagy akár velünk is megtörténhet. Felháborító és hátborzongató egyben, hogy akik ilyen dolgokat művelnek, nem tartják tiszteletben, hogy nem holmi tárgyakkal, hanem emberekkel foglalkoznak – mondta a műsorvezető.

A szakértők azt javasolják, hogy amennyiben felmerül a gyanú, hogy nem természetes úton halt meg valamely családtagunk, vagy ismerősünk, mindenképpen kérjünk hatósági boncolást, de semmi esetre sem attól az intézménytől, ahol a haláleset történt.

Hozzászólások