Bogdán Golyó Zsolt a UBO világbajnoka

Bajnok lett Golyó!

2016/11/14

Szombaton este rendezték Szekszárdon a Fight Night Show küzdősport és profi ökölvívó gálát, melynek főmérkőzését a GBF világbajnoka Bogdán Golyó Zsolt vívta.

Bogdán Golyó Zsolt a grúz Revaz Karelisvili ellen küzdött. Mindkét boxoló makulátlan mérleggel lépett a kötelek közé. A UBO szervezet megüresedett nehézsúlyú világbajnoki öve volt a tét.

Golyónak a mérkőzés előtt 11 győzelme volt ebből 7 KO, még az ellenfelének 7 nyert meccse volt, ebből 6 KO. A mérkőzést felvezető show-jában a ringspeaker-ként bemutatkozó Berki Krisztián hívta a ringbe a versenyzőket.

Az első menet kiegyensúlyozott, tapogatózó küzdelmet hozott. Mind a két ökölvívó kereste a távolságot, de már ott érezhető volt, hogy Zsolt erősebb és képzettebb ellenfelénél. A menet végén beszorított a kötelekhez és egy több ütésből álló kombinációval zárta a menetet, jelezve kibontakozó fölényét.

A második menetben már Zsolt dominált, fokozatosan építette fel a meccset. Egyre több, szép, testre bevitt kombinációval gyengítette az ellenfelét, amire a grúz versenyzőnek nem volt válasza. Revaz próbálkozott alapállás váltással, de Zsoltot ez sem zökkentette ki.

A harmadik menet ott folytatódott, ahol a második véget ért. Egyre nagyobb volt Golyó fölénye és egy, a kötelek melletti összeakaszkodás után a grúz versenyző könyöksérülésre hivatkozva feladta a küzdelmet és ezzel Bogdán Golyó Zsolt a UBO nehézsúlyú világbajnoka lett. A mérkőzés vezetője Baranyi János volt. A UBO supervisor-a Sebastien David Philippe Pitois volt.

Zsolt így már két szervezet világbajnoka a GBF-é és a UBO-é a Nemzetközi Magyar bajnoki címe mellet.

Gratulálunk a Bajnoknak!

Hozzászólások