Bohókás csábítás – itt a Cake Pop!

Sztársüti, extrákkal

2016/01/29

Pop. Cake Pop. Ez a neve annak a nyalánkságnak, amit ma elhoztunk neked, és biztosak vagyunk benne, hogy soha többet nem akarsz majd más édességet enni.

Jó ideje már, hogy hódító útjára indult a cake pop Amerikából, Európában egyenesen a macaron utódjának tartották, egyelőre valahogy mégsem sikerült igazán megvetnie a lábát nálunk. Azonban elmélázva ezeken a kis apró golyócskákon, olyan érzésem támadt, mintha egy mesefilmbe csöppentem volna: díszek, giccs, cukormáz és az a semmihez sem fogható életérzés, hogy újra gyerek vagyok! Arra gondoltam, teszek egy próbát, megosztom veletek a cake pop titkát, lesz, ami lesz, aztán majd elmondjátok, hogy tetszik ez az ötletes édesség.

cake pop2

Kutatásaim eredményeként először is azt figyeltem meg, hogy a cake pop nehezen ültethető át a magyar nyelvbe. A legtöbb fórumon sütinyalókának hívják (elsősorban a pálcikára tűzdelt megjelenési formája miatt), de ez nekem valahogy annyira paradox, hogy utólagos engedelmetekkel inkább mellőzném a szóhasználatot. Ezt a finomságot ugyanis még véletlenül sem kell nyalogatni, hanem egy hatalmasat harapni az élvezetek kellős közepébe, hagyva, hogy az ízorgia elárassza a szánk minden egyes szegletét.

Ízesítésnek tulajdonképpen bármit választhatsz, már ami a tésztát illeti. Van, aki a zserbó tésztájából szereti készíteni, de egyszerű és gyors megoldás a babapiskóta is, vagy az apróra tört háztartási keksz. Az egyszerűség kedvéért nézzük a tészta alapreceptjét, aztán mutatunk egy videót is róla, hogyan érdemes elkészítened.

Hozzávalók:

  • 80 g vaj
  • 110 g kristálycukor
  • 1 tojás
  • 135 g finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 80 ml tej
  • fél teáskanál vaníliakivonat
  • nyalókapálca

Borítás (opciók):

  • olvasztott fehér csokoládé
  • karamell
  • étcsokoládé
  • marcipán
  • díszítéshez pedig használhatsz kókuszreszeléket, csokireszeléket, színes cukormázas megoldásokat

Elkészítés:

A vajat és a cukrot keverd habosra, add hozzá a tojást és dolgozd össze. Ehhez mehet az átszitált liszt, a tej, sütőpor és vaníliakivonat. Gyúrj belőle homogén masszát, aztán készíts apró golyócskákat belőle. 160 fokos sütőben süsd ki 20 perc alatt, tűzdelj bele pálcikákat, és a megolvasztott masszába egyesével mártogasd bele. Hintsd meg a tetejét a választott díszítéssel, néhány percre tedd be a hűtőbe, utána már fogyasztható is!

Ha igazán jó ötleteket akarsz kapni, akkor íme a BuzzFeed idevágó videója, ahol még több finomság között garázdálkodhatsz. A határ a csillagos ég!

 

Hozzászólások