Boldog nemzetközi Star Wars napot!

May the 4th be with you!

2016/05/04

Talán egyre többen tudják már, hogy május negyedike a nemzetközi Star Wars nap. Természetesen ilyen neves ünnepet nem hagyhattunk összeállítás nélkül!

“Az Erő legyen veled”, angolul “May the Force be with you”. Nincs olyan ember a világon, aki ne hallotta volna ezt a mondatot, amely milliónyi rajongó életének egyik legmeghatározóbb eleme, mondhatni alappillére. A Csillagok Háborúja-saga egyik legikonikusabb hőseinek, a jedi lovagoknak a köszönése ez, akik talán a legtöbb rajongóval rendelkeznek (bár az Erő sötét oldala egyre erősödik).

Ebből a mondatból eredeztethető a Star Wars nap dátuma is, ami egy ügyes kis szójáték eredménye. Angolul ugyanis ezen a napon azt szokás mondani, hogy “May the 4th be with you”, ami nagyjából annyit tesz, hogy május negyedike legyen veled. Évek óta rengeteg esemény, összejövetel és maratoni filmvetítés színesíti az ünnepet. Mi egy kis összeállítással járulunk hozzá a szórakozásotokhoz!

Luke Skywalker és a karaoke

Az elmúlt napokban vírusként terjedt el a videó, legnagyobb örömünkre. Akik látták a VII. részt, azok valószínűleg még viccesebbnek tartják, de Az Ébredő Erő ismerete nélkül is bárkit megmosolyogtat.

Darth Maul: A Tanítvány – Rajongói film

A sith zabraknak milliónyi rajongója van, éppen ezért igazságtalan, hogy csak egy filmben jutott neki szerep (pedig legyünk őszinték, Dooku grófot simán lenyomta volna). Szerencsére vannak olyan ügyes és tehetséges fanatikusai, akik készítettek neki egy nem-kanonizált, ellenben látványos, pörgős kisfilmet!

 I. Országos Star Wars találkozó

Ahogy az igazi die hard rajongókhoz illik, természetesen mi is kint voltunk az I. Országos találkozón, és minden pillanatát élveztük. Legnagyobb örömünkre idén is megrendezésre fog kerülni, mi pedig már készülünk, hogy ismét zaklathassuk kicsit a rajongókat!

Rogue One: A Star Wars Story hivatalos trailer

Hogy a kevésbé lelkes hölgyek és urak nehogy fellélegezhessenek, idén újabb filmmel bővül a saga. A Rogue One, magyarul Zsivány Egyes a híresztelések szerint arról fog szólni, hogyan szerezték meg a bothanok a Halálcsillag terveit. Vegyes érzelmekkel várjuk, de a lövöldöző AT-AT csapat látványa azért könnyeket csalt a szemünkbe…

Boldog Star Wars napot! Az Erő legyen veletek! 

(Fotó: GettyImages)

Hozzászólások