Boldogság, képekbe szedve

Így inspiráld magad napközben

2015/12/08

Ennyin múlna a boldogság? Rengeteg apró örömforrás mellett megyünk el nap, mint nap, pedig a lényeg éppen ezekben a kis dolgokban rejlik. Ha te is úgy érzed, hogy néha szükséged lenne egy kis hormon-tuningra, akkor nézd meg ezt az összeállítást.

Mindig valami magasabb rendű materiális értékért hajtunk. Szebb ruhát, újabb kocsit, nagyobb házat szeretnénk. Nyomulunk a munkahelyen, átgázolunk embereken, önös érdekeket hajtunk. Közben nem figyelünk oda szeretteinkre és közvetlen környezetünkre. Vagy csak akkor, amikor már túl késő.

A nagy hajtásban pedig gyakran azt is figyelmen kívül hagyjuk, hogy mi magunkkal hogyan bánunk. Stresszelünk, kapkodunk, a nap végére pedig búskomorak és frusztráltak leszünk.

A boredpanda.com éppen ezért összegyűjtött néhány illusztrációt, amire ha csak ránézel – remélhetőleg – máris jobb kedved lesz. Jót teszel az egészségednek és hatással van a boldogsághormonjaidra. Ezekből szemezgettünk, de ha kíváncsi vagy az összesre, akkor IDE kattintva mindet megnézheted.

Azért nem árt tudnod, hogy bár most hatalmas propaganda indult a pozitív gondolatok megosztása és generálása ellen – a tanulmány neve Ál-intellektuális hülyeség recepciója és észlelése és a Waterloo Egyetem kutatói végezték – azt kár lenne vitatnunk, hogy bizonyos mondatok és idézetek inspirálóan hatnak ránk. Talán annyiban enyhítenék a nagyon erős ítéleten, hogy a túlbonyolított, rendkívül összetett és mindig valami nagyot mondani akaró idézeteket érdemes kizárni az életünkből, és az egyszerűbb, hétköznapibb megoldásokra összpontosítani, amivel könnyen tudunk azonosulni. Néha nem kell más, csak egy kis lökés, hogy lendületet vegyünk, ha már lankad a lelkesedésünk.

Íme, ezek a mi választásaink! Ezek egyébként nem is annyira bonyolult gondolatok, inkább csak felhívják a figyelmet néhány hétköznapi apróságra:

Próbálj meg legalább három embert megmosolyogtatni egy nap.

boldogsag

Ne vedd magad túl komolyan. Senki sem teszi.

boldogsag4

Merj többet álmodni, amikor ébren vagy!

boldogsag3

Ülj legalább tíz percet minden nap csöndbe burkolózva.

boldogsag2

Az élet túl rövid ahhoz, hogy utálkozással töltsd az idődet. Felejtsd el ezeket a káros érzéseket.

boldogsag5

Senki sem vállalhat felelősséget a boldogságodért. Kizárólag te!

boldogsag6

Hozzászólások