Bombafrász világszerte

Balin és Moszkvában is bomba okozott riadalmat

2015/12/08

Miközben egy brit turista egy szilveszterre vásárolt állbombát akart felcsempészni egy repülőgép fedélzetére, addig Moszkva északkeleti részén éles robbanószert hajítottak a Pokrovka utcai buszmegállóra. Míg a játékfegyver senkinek nem okozott fizikai sérülést, addig a valódi robbanás négy embert sebesített meg, közülük hármat kórházba is kellett szállítani.

David Fogli, 48 éves dizájner-grafikus valószínűleg viccesnek érezte a reptereken eluralkodó félelmet a terrortámadásoktól, mikor úgy döntött, hogy a valódi időzített bombákra ijesztően hasonlító játékszert minden áron fel akarja csempészni hazafelé tartó járatára. A kis tréfának az lett a következménye,  hogy utastársával együtt csak 24 órával később szabadulhattak el Baliról, ez idő alatt pedig szakadatlanul faggatták őket.Elengedtük végül, mert nem volt semmi gyanús a viselkedésében, sem abban, hogy ezt a tárgyat megvette” – mesélte a helyi rendőrfőnök.

Tegnap este azonban egy moszkvai buszmegállóra házi készítésű bombát dobtak. Egyelőre nem tudni, hogy egy autóból vagy valamelyik közeli épület ablakából érkezett a váratlan detonáció. A tettesekkel kapcsolatban sem túl konkrétak a hatóságok, megállapításuk szerint egy vagy két huligán lehetett az elkövető. A megálló egyébként az orosz főváros egyik forgalmas részén történt, a környéken sok szórakozóhely és kávézó található. Az eset idején sokan várakoztak a buszra, akik közül három nő sérült meg súlyosabban, egy negyedik sebesült viszont megtagadta a kórházba szállítást.

Tegnap egyébként itthon is bombagyanú borzolta a kedélyeket.

Hozzászólások