Bombahír: Bogdán Ádám a Liverpoolé lehet!

Az angol élvonalba védte magát?

2015/01/26

A hétvégén óriási meglepetést okozott, hogy az angol FA-kupában számos nagycsapat búcsúzni kényszerült a tornától. Pedig a Chelsea-t, a Manchester Cityt, a Southamptont vagy a Tottenham Hotspurt akár a végső győzelemre is esélyesnek tartották. A Liverpool is majdnem kiesett, Bogdán Ádám kapusbravúrjainak köszönhetően, akiért most egyre jobban érdeklődnek az Anfiled Roadon.

Eszméletlen hétvége van mögöttünk az angol FA-kupában: hazai pályán (!) buktak el olyan fontmilliókból gazdálkodó mamutklubok, mint a Chelsea (4-2-re gyűrte le a harmadosztályú Bardford City), a Tottenham Hotspur (2-1-es zakó a Leicester Cityről), és a Manchester City (2-0-s vereség a másodosztályú Middlesbroughtól).

A Mahchester United gólnélküli döntetlenje a negyedosztályú Cambridge United otthonában legalább ennyire ciki, és a Liverpool sem tudott gólt rúgni az Anfield Roadon a másodosztályú Bolton Wanderesnek. Melynek kapujában a magyar válogatott Bogdán Ádám állt, és bravúrt bravúrra halmozott. Itt vannak a védései összegyűjtve:

Nem csoda, ha az angol sajtó szerint a Pool menedzsere, Brendan Rodgers komolyabban kezdett érdeklődni a 27 éves kapus iránt, mivel manapság nincs elkényeztetve ezen a poszton. Az eddigi első számú belga Simon Mignolet formán kívül van, az ausztrál Brad Jones pedig sérült, és egyébként sem volt soha első számú kapus komoly csapatban.

“Ez volt az egyik legjobb meccsem a Bolton csapatában” – mondta Bogdán a lefújás után. Várhatóan a megismételt meccsen is ő véd majd, de majdnem biztos, hogy jövőre elhagyja a klubot, mivel edzője, Neil Lennon a sérülése után csak második számú kapusként számít rá. A Bundesligából már érdeklődnek a 2007 óta Boltonban védő Bogdán iránt.

bogdan_mlsz
A kitartásnak és a kemény munkának meg lesz a gyümölcse (Fotó: mlsz.hu)

2014/2015-ÖS FA-KUPA, 4. FORDULÓ:
Liverpool FC – Bolton Wanderers 0-0

Hozzászólások