Bombaötlet: repülőjegy Amerikába ötezerért

Fapados járatot indít a Ryanair

2015/03/17

Brit sajtóinformációk szerint a fapados Ryanair légitársaság azt tervezi, hogy négy-öt éven belül interkontinentális járatokat indít Európa és Amerika között. Mivel eddig senkinek nem jött össze, az ötlet megvalósítása forradalmi lenne, a repülőjegy pedig hihetetlenül olcsó, akár ötezer forint is lehet.

Ez alapvetően formálná át a kontinensek közötti repülést, mint ahogy az ezredforduló környékén az európait is megváltoztatta a fapados légitársaságok elterjedése. A Ryanair annyit elárult, hogy már tárgyalnak olyan gépek vásárlásáról, amelyek alkalmasak az Európa és Amerika közötti hosszú repülésre.

A legnagyobb hír, hogy a legolcsóbb repülőjegy akár ötezer forintba is kerülhet majd, de mindenképpen jelentősen kevesebbe kerülne, mint a mostani, több százezer forintos jegyek. Az ötlet merész, mert már számtalan kísérlet volt fapados járatok bevezetése a kontinensek között, de mindegyik csődöt mondott.

repul_amerika

Az ár valóban sokat számít, de kérdés, hogy olcsóbb repülőjegy ide vagy oda, mondjuk egy tízórás Frankfurt – Miami útvonalon kibírják-e az utasok felszolgált étkezés nélkül, kényelmetlenebb üléseken. A tervek szerint a járatok célállomásai olyan nagyvárosok lesznek, mint New York, Boston, Chicago és Miami.

Hozzászólások