Bombariadó! Robbanásveszély Ferihegyen

Német utasszállítóba rejthették a pokolgépet

2015/12/07

Magyarországon volt kénytelen megszakítani Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó járatát a Condor nevű német légitársaság, ugyanis bombafenyegetést kaptak. A légi forgalmi irányítók és pilóták rádióbeszélgetései alapján, magyar vadászgépek segítették Ferihegyre terelni a szorult helyzetbe került repülőgépet.

Hosszabb procedúra kezdődött meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, mivel a teljes biztonság érdekében a Készenléti Rendőrség minden apró kis centit végig kell, hogy vizsgáljon. Így nemcsak a félreállított gép összes eldugott kis részét nézik át, hanem kénytelenek leellenőrizni az összes utast és azok csomagjait. Egyes utasok szerint a helyszínre mentők és tűzoltók is érkeztek. A biztonsági intézkedések azonban nem fogják érinteni a reptér beütemezett forgalmát.

condor

Menetrend szerint a járat nem ejtette volna útba Budapestet, ám a 7 fős személyzet nem akarta kockáztatni a gépen tartózkodó 130 utas életét, így Belgrád környékén hamar megfordultak, hogy biztonságban szállhassanak le hazánk repterén. A döntés érthető, hiszen az elmúlt hetek eseményei félelmet kelthetnek bárkiben, vagy minimum óvatosságra intenek mindenkit. A repülő fél 12 körül landolt fővárosunkban és továbbra is várja, hogy minden gond nélkül folytathassa útját.

Hozzászólások