Bond-lány szerepet kapott a magyar énekesnő

Hatalmas megtiszteltetés érte a sztárt

2015/04/14

Zalatnay Cini igencsak bombázó volt fiatalkorában, amelynek nemcsak rajongói örültek, hanem külföldön is felfigyeltek az énekesnő kivételes szépségére. Olyannyira, hogy majdnem az egyik legszexibb karaktert játszhatta volna el James Bond mellett.

Cini az 1967-es Táncdalfesztivál után, alig 20 évesen Londonba költözött, ahol a fiatal énekesnő egy olyan világgal ismerkedhetett meg, amellyel akkoriban Magyarországon nem volt lehetőség.

A bámulatos hangú, gyönyörű, hatalmas szemű, bohém sztár sorra járta a zenés tv-show-kat, készített három angol nyelvű kislemezt, világsztárokkal találkozgatott.

Gitártab Zalatnai Sarolta
Ilyen volt Cini fiatalon…
photo_zalatnay
…és ilyen

Azonban egy világhírnév kapujaként is szolgáló, de a hazai politikai érdekeket zavaró incidens hamar véget vetett külföldi karrierjének: felajánlották neki, hogy játsszon el egy angolul kelet-európai akcentussal beszélő énekesnőt  a soron következő Bond filmben, a Csak kétszer élsz című 007esben. Erre azonban itthon határozottan nemet mondtak, választás elé állítva a 22 éves lányt: ha elvállalja a politikai szempontból roppant kényes szerepet, nem térhet többé haza.

– Én akkor nem hazafiságból jöttem haza, hanem egyszerűen az anyám hiányzott, az itthoni sztárságom hiányzott, a zenekarok, akikkel én dolgoztam, a srácok, a hazai környezetem – mondta a XXI. század stábjának Cini.

Melyik magyar sztárt tudnád elképzelni Bond-lányként?

Hozzászólások