Borotválás – az intim területeken

Nem is sejtett veszélyekkel jár

2014/09/17
Borotválás – az intim területeken – A bikini vonalak és nemi szervek szőrtelenítésének legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a borotválás. Van azonban néhány veszélye, amire figyelni kell.

A nemi szervek környékén lévő bőr azonban rendkívül érzékeny, többszörösen kényesebb területnek számít, mint például a láb. A borotválás során úgynevezett mikro-traumák érik a bőrt, és a megkérdezett nők 90 %-a tapasztalt benőtt szőrszálakat, és egyéb, kisebb- nagyobb gyulladásokat.

Mivel vékony bőr borítja a nemi szerveket, így ezeken a területeken kifejezett jó “talaj” van a baktériumok számára. Elég egy kisebb vágás  és szabad az út a kórokozók számára, és a nemi betegségek kialakulására. A fertőzések pedig -amint tudjuk- gyorsan terjednek.

3

Herpesz, gombás fertőzés elkapása nem feltétlenül köthető a nemi kapcsolatnak. Mindemellett mivel a nemi szerv folyamatosan verejtéket termel, így a műanyaggal, valamint a fémmel való közvetlen érintkezése sem mondható túl higiénikusnak. Mi több, könnyen megfertőzhetjük párunkat is vírusokkal és fertőzéssel.

Az is kiderült, hogy a legtöbb nemi beteg borotvát használt, így ez is alátámasztja a fent leírtakat. Egy, a témában jártas orvos szerint minden szőrtelenítési technika járhat hasonló következményekkel, így számukra az alábbi tanácsokat adná Dr. Gibson:

  • mindig sterilizált szőrtelenítő eszközöket használjunk
  • felejtsük el a borotvahabokat, használjunk szappant
  • soha ne töröljük szárazra a borotvált felületet
  • figyeljünk a fehérnemű anyagára, próbáljunk természetes, 100 %-ig pamut anyagúakat viselni (forrás: tudasfaja.com)
Hozzászólások