Borult ég és hószállingózás várható

Öltözz rétegesen a mínuszokban!

2015/01/02

Erősen felhős vagy borult ég lesz a jellemző, csupán a nap első felében vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet.

Napközben északkeleten szállingózhat a hó, késő délutántól viszont északnyugat felől egyre több helyen számíthatunk csapadékra; északkeleten hó, északnyugaton eső, az átmeneti zónában ónos eső, fagyott eső valószínű. A délnyugati szél megélénkül, néhol megerősödik, majd északnyugaton este a szél északnyugatira fordul, és ott gyakran lesz erős.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -8 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, északnyugaton lesz az enyhébb idő, ahol este még 1-2 fokot átmenetileg tovább emelkedhet a hőmérséklet.

A jellemzően 1 milliméter alatti csapadékot adó felhőzóna fokozatosan dél felé húzódik az éjszaka folyamán. A kisebb havazás, hószállingózás mellett főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze nyugati részén ónos esőre is számítani lehet, illetve fagyott eső is előfordul. A hajnali órákra nagyobbrészt megszűnik a csapadék, de gyengébb ónos szitálás bárhol kialakulhat.

Pénteken északkeleten fagyott eső, főként Szabolcs-Szatmár megyében havazás (lepel-5 cm) és az Észak-Alföld, illetve a Dél-Alföld egyes részein a délutáni órákban ónos eső is kialakulhat.

iStock_000012279862_Small

Hozzászólások