Borult időre és záporesőre is számíthatunk

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 20 fok között alakul

2014/11/08

Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként a Tiszántúlon hosszabb időre is felszakadozhat a felhőzet. A hajnali óráktól főleg a Dunántúlon egyre többfelé valószínű eső, majd délutántól az ország keleti felében szórványosan alakulhat ki záporeső. Az északnyugatira forduló szelet kísérik többfelé élénk, a Dunántúlon helyenként erős széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 11 és 20 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a leghűvösebb, a keleti határ mentén a legmelegebb.

480840501

Továbbra is kettéosztja kontinensünk időjárását a Szicíliától az Alpokon és Észtországon át húzódó hullámzó frontálzóna, amely lassan mozog kelet felé. Emiatt a korábbi napok heves csapadéktevékenysége is az Alpok keleti felére helyeződött át. Nagy mennyiségű eső, illetve 2000 méter fölött hó hullott a térségben. A front előtt Kelet-Európa fölé továbbra is enyhe légtömegek érkeznek, így 20 fok körül alakul a csúcshőmérséklet a Kárpát-medencében és a Balkán-félszigeten, ugyanakkor a front hátoldalán jóval hidegebb van, Németország déli részén alig 5 fok köré melegszik fel délutánra a levegő. Izlandtól délre ciklon örvénylik, hatására a Brit-szigeteken és Franciaország nyugati részén erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő eső, zápor.     Szombat estig az előbb említett hullámzó frontálzóna hidegfronti szakasza a Kárpát-medence fölé húzódik, de hazánk fölött a front fokozatosan gyengül.

Hozzászólások