Borzalmas Harry Potter buli

A pofára esés egy fanatikus szemével

2015/11/30

Harry Potter a gyerekkorom legnagyobb hőse. Annak a generációnak vagyok a tagja, amelyik az ő könyvein nőtt fel, miattuk szeretett meg olvasni. Éppen ezért nagyon vártam a Facebookon meghirdetett Harry Potter bulit. Aztán ahogy Böde mondaná: pofára estem, mint a zsíros kenyér…

Az eseményre gyerekkori cimborámmal érkeztem, akinek hozzám hasonló mód volt Varázsnaplója, matricás albuma, csokibékája és mindenízű drazséja. Fél óra után olyan érzésünk volt, mintha utóbbiból egy hányás ízűt vettünk volna be. Ahhoz képest, mekkora érdeklődés volt a buli iránt, az eredmény elég lehangoló lett. Nem tudom, hogy a Lost in Budapest, vagy az AnKERT hibázott, de valaki biztosan. 

harry_potter_italakcio

A ruhatárral már nem is próbálkoztunk. Ha jól tudom, 200 kabátnak volt hely, ehhez képest tízszer ennyien érkeztek meg a buliba. Ez nem csak azt tette lehetetlenné, hogy megváljak a kabátomtól és a sálamtól, de egy idő után a mozgást is. Ugyanis hiába haladta meg a jelenlévők száma az AnKERT befogadóképességét, továbbra is jöttek befele az emberek. Mondjuk ez egy idő után nem okozott gondot, mert a végére több csalódott Harry Potter rajongó távozott egyszerre, mint amennyi érkezett. Lehet ebben az is közrejátszott, hogy az akciós ital mindössze 4 cl volt, ellenben ízetlen és baromi drága. Igazából az, hogy fél óra sorbaállás után közel 4000 forintot fizettünk két nyamvadt sörért és felesért… minősíthetetlen.

IMG_1082
A fanatikusok, akik csalódtak. De miért hagytak elöl a szervezők egy létrát…?

Mindezek ellenére próbáltuk volna jól érezni magunkat, ha már elmentünk. A rajongókat, akik vették a fáradságot, és készültek, beöltöztek, pálcát faragtak, innen is üdvözlöm – ők voltak talán az egyedüli okai, hogy nem lombozódtam le jobban a bulitól. A Harry Potter világát idéző dekorációkat egészen minimális mennyiségben fedeztem fel, viszont Sirius körözvényéért pacsi – a bejáratnál elhelyezni baromi jó nyitás volt.

sirius

A programokról nem tudok sokat mondani. A kvízhez sajnos későn érkeztem (bár a kérdéseket elnézve nem vesztettem sokat), a Trimágus Tusára egész egyszerűen nem értem át az AnKERT túlsó felébe, és a Harry Potter rajongók egyik legnagyobb kedvencét, a kviddicset nem is említeném.  A tánctér pedig bármelyik diszkóba befért volna, bár lehet, hogy a legtöbb helyen furán néztek volna a süveges arcokra.

Nem szeretnék senkit megbántani vagy megsérteni. A kezdeményezés maga nagyon jó volt. Hiszen ha belekalkuláljuk, hogy bizony a Harry Potter generáció felnőtt, és már bulizni jár, de még mindig gyermetegen imádja a könyveket, akkor olyan bulit csaphattunk volna, amiről még évek múltán is beszélni fognak. Ez nem olyan lett…

(Borítókép: GettyImages)

Hozzászólások