Borzalom! Repülőgép zuhant le a városban

Elkerülhetetlen volt a tragédia

2015/02/04

Szerdán egy repülőgép a felszállás után vált nehezen irányíthatóvá Tajvanon, annyira, hogy nem messze a repülőtértől a teste kilencven fokban elfordult, és mivel túl alacsonyan szállt, a szárnya beleakadt egy hídba. A tragédia ezután elkerülhetetlen volt.

A TransAsia ATR-72-es gépe a tajpeji Szungsan reptérről szállt fel szerdán, és a 330 kilométerre fekvő Kinmen volt az úticél. A pilóták azonban még a városban hajtóműhibát és vészhelyzetet jelentettek, mert nem tudták megfelelően irányítani a gépet, amely így beakadt egy hídba, és belezuhant a Kilung folyóba. Egy éppen arra járó autós le is filmezte a sokkoló balesetet:

És egy másik is, ahol talán jobban látható, mi történt:

A BBC értesülései szerint tizenkét halálos áldozat már biztosan van az 58, járaton tartózkodó személy között, de a mentés jelenleg is gőzerővel folyik. A túlélőket kórházba szállítják, de sokan még mindig a gépben tartózkodnak, miután benntrekedtek. Élőben a mentés itt követhető.

A légitársaságnak már nem ez volt az első súlyos balesete, tavaly egy hasonló típusú repülőgép került bajba, és 47-en vesztették életüket a kényszerleszállás során, de az elmúlt évtizedekben több hasonló eset is elfordult.

Hozzászólások