Borzasztó túszdráma: kivégzik a nyugati túristákat

170 túszt tartanak fogva

2015/11/20

Túszdráma Bamakóban: fegyveres dzsihadisták foglaltak el egy hotelt az afrikai városban, a források szerint már halottjai is vannak a támadásnak; mindenkit kivégeznek, aki nem muszlim.

Jelenleg is zajlik a túszdráma Mali fővárosában, Bamakóban, ahol a francia hírügynökségek szerint 10 fegyveres foglalta el a Radisson Blu luxusszállodát. A hotel üzemeltetője szerint a 30 fős személyzet és 140 vendég van bent, köztük sok a külföldi, főleg franciák.

A hotel környékét rendőrök zárták le, fegyveres katonaság és az ENSZ-békefenntartói is a helyszínen vannak, és próbálják kiszabadítani az embereket. A Reuters szerint három ember halt meg, néhány embert viszont elengedtek a fegyveresek – azokat, akik idézni tudtak a Koránból. A legújabb hírek szerint a nyugati turistákat kivégzik, közben pedig 20 embert már sikerült kiszabadítani a szállodából.

terror
A rendőrök és a békefenntartók dolgoznak a túszok kiszabadításán

Az egyik francia rádió azt közölte, hogy három diplomata rendszámú autó érkezett a hotel elé, majd a kertben elkezdtek lövöldözni, így mentek be a luxusszállodába, ahol folytatódtak a lövések. A Reuters tíz dzsihadistáról ír, a hotel üzemeltetője szerint kevesebben vannak.

A túszok kiszabadítása jelenleg is zajlik a főváros központjában lévő szállodából. Bamakóban sajnos nem ez volt az első hasonló eset: márciusban 5 ember halt meg egy gránátos és gépfegyveres támadásban, augusztusban pedig 12-en, amikor szintén egy szállodát támadtak meg. Bár a francia hatóságoknak sikerült Mali fővárosában átvenni az ellenőrzést a korábban hatalmon lévő szélsőséges iszlamistáktól, a város továbbra sem biztonságos.

 

Hozzászólások