Botrány a moziban

Nem a legjobb filmet vetítették le a gyerekeknek

2016/06/29

Kisebb botrány volt egy kaliforniai moziban. Az egyik népszerű animációs filmre váró gyerekeknek olyasmit vetítettek le, amit nem lett volna szabad…

Egy kaliforniai mozi nyilvánosan kért bocsánatot az okozott botrány miatt, miután a Szenilla nyomában című gyermekfilm előtt a 16 éven felülieknek szóló Sausage Party trailerét vetítették le. A Sausage Party első látásra semmiben sem különbözik a sok tucatnyi animációs gyermekfilmtől: kedves, szerethető, bohókás és klisés karakterek örömködnek benne – ezúttal fóliába csomagolva, a boltok polcain, ugyanis hőseink ebben a filmben nem egyebek, mint eladásra szánt ételek. Rövid életük során másra sem vágynak, mint hogy valamelyik vásárló kosarába bekerüljenek.

Na de mi is történik végül az ételekkel? Természetesen az, ami a legelőször eszünkbe jut, ezt azonban megszemélyesített ételek szemszögéből átélve (akik ráadásul nem tudnak semmiről) amilyen szórakoztató, legalább annyira brutális is. Nem lesz persze fröcsögő vér – ahogyan egy répa vagy krumpli sem rendelkezik érhálózattal -, azonban a 16-os karika rögtön érthetővé válik, főleg úgy, hogy később az írók fantáziája egyre inkább elborul.

A mozinak helyet adó pláza igazgatója így reagált az esetre:

„Ez egy egyszeri tévedés volt, ami az előzeteseket összeállító asszisztensünk hibájából történt. Az előre elkészített előzetesek egy sora sajnos rossz időben került levetítésre.”

Mi azért nagyon várjuk a filmet.

Hozzászólások