Botrány! Fásy Ádámot elítélték

Borzalmas tettekre derült fény

2015/04/29

Döbbenetes tények derültek ki a mulatós királyról Fásy Ádámról és az egyik leghíresebb plasztikai sebészről. Nem másért, mint emberi test csonkításért vádolják őket.

Őssejtbotrányba keveredett Fásy Ádám műsorvezető, az egyik leghíresebb plasztikai sebész és még kilenc gyanúsított, akiket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Fővárosi Törvényszék.

Az ítélet:
P. Imre műgyűjtő, elsőrendű vádlottat 10 hónap szabadságvesztésre ítélték két évre felfüggesztve, S. István plasztikai sebész, egy év két hónap elzárást kapott három évre felfüggesztve, míg Fásy Ádám ismert televíziós szereplőt 10 hónap elzárásra büntették két évre felfüggesztve.
Yurij Baltaytis professzor másodrendű vádlottat 10 évre kiutasították Magyarországról, asszisztensét egy év két hónap elzárásra ítélték, szintén felfüggesztve. Az ítélet nem jogerős.

1393945_591847980872366_1902335989_n másolata
Fásy Ádám, lányával Zsüliettel

A vád:
Üzletszerűen elkövetett csalás az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt. kaposvári klinikáján engedély nélkül végeztek őssejtkezeléseket. A céget kifejezetten erre a célra alapították, és négy dunántúli városi kórházzal kötöttek szerződést a kezelésekhez szükséges őssejtek beszerzésére.
A páciensek egy-egy kezelésért általában 5 millió forintot fizettek, írja a Hír24.

Az üzletszerűen és bűnszövetségben elkövetett, emberi test tiltott felhasználása vád miatt az elítéltek fellebbezést nyújtottak be.
A bíróság S. Istvánt 7 millió, P. Imrét 10 millió, míg Fásy Ádámot 5 millió forint megfizetésére kötelezte.

 “Fásy urat az alól a vád alól felmentették, amivel az ügyészség három éve megvádolta. Ma más miatt, az emberi szervekkel kapcsolatos visszaélések kapcsán találták bűnösnek. Álláspontunk szerint azonban nem az, hiszen nem volt befektető és pénzt sem vett ki a cégből, csupán igazgatósági tag volt. Ő nem foglalkozott orvosi kérdésekkel, nem állhatott szándékában ezzel kapcsolatosan bűncselekményt elkövetni bünrészesként.” – nyilatkozta Fásy Ádám ügyvédje.

Hozzászólások