Botrány! – Kiakadt a szakma a Got Talent bűvészei miatt

Meggyalázták a szakmát?

2015/11/02

Felháborodtak a bűvészek, miután a Got Talentben több önjelölt mágust is lelepleztek a kamerák. A műsor készítői szerint azonban mindenki magának köszönheti, ha elvérzett.

Az egész bűvészszakmát felháborította, amit a tehetségkutatóban láttak, ugyanis amikor a kamerák hátulról vagy oldalról veszik az előadást, könnyen lebuktatják a trükkök lényegét. A Toszkánában élő mágus, Gálházi László szerint etikailag sértő és felháborító, ami a versenyben folyik.

„Ezt a csodálatos szakmát oly mértékben járatta le eddigi adásaiban a Hungary’s Got Talent, hogy efölött már nem lehet szemet hunyni. Több mint harmincöt éve vagyok bűvész, de még sehol nem tapasztaltam a szakma etikai kódexének ilyen mértékű meggyalázását. Larry Hypnox partner­nő-megjelentetős műsorát oldalról vette fel az operatőr, a trükk lényegi elemét pedig leleplezték a né­zők felé. Ezzel az egész bűvészszakmát megsértették. Arról nem is beszélve, amikor egy másik induló bűvésztáskájában turkáltak a műsorvezetők. Ez egyszerűen felfoghatatlan” – mondta el a Blikknek a véleményét a bűvész, aki elárulta: az egész szakmát felháborítja az eset, de nem mernek szembeszállni.

Az RTL Klub azonban egyáltalán nem így látja az esetet.

„Minden bűvésznek volt lehetősége, hogy felmérje a színpad adottságait az előadása előtt, és láthatták a kameraállásokat is, amely a formátum sajátja, nem egyedi. Nagy Jonathan produkcióját is láthatták hátulról a nézők, neki sikerült az illúziója, három lány is előjött a dobozból úgy, hogy nem látszott a turpisság. Barbara saját hibáin viszont nincs az a nézőpont, ami segített volna. Ami a legfontosabb: minden versenyzőnk ugyanakkora eséllyel indul, csak rajtuk múlik, hogy továbbjutásukról meggyőzik-e a zsűrit” – közölték a csatorna marketingosztályánál.

Hozzászólások