Botrányok a kézi vb-n

Bakik szúrják el a dán világbajnokságot

2015/12/08

A Dániában megrendezett női kézilabda-világbajnokságán technikai mellényúlások tették kínossá a mérkőzéseket. Az újonnan bekötött videóbíró például egyáltalán nem látott egy gólt, a norvég csapat pedig vagy nem akarta felismerni saját himnuszát,  vagy nem tudott arról, hogy országuk dél-koreai popslágerre cserélte nemzeti dalát.

A bajnokság harmadik napján felmondta a szolgálatot a – szándékosan erre az alkalomra kifejlesztett és először kipróbált – videóbíró-rendszer. Éppen a franciák küzdöttek a dél-koreai csapattal, amikor is a 6-6-os állás változott volna, ám a zsűrielnök nem látta videón a gólvonal mögé suhanó labdát, csak azt, ahogyan visszapattan. Mivel a végeredmény döntetlen lett (22-22), a technikai hiba felidegesítette a dél-koreai csapatot, mert előtte a brazilokkal is döntetlen meccset játszottak (24-24).

Egyébként a gólvonalon álló játékvezető jobban látta a labda kapuba csapódását, de a szava mit sem ért. A következmény az lett, hogy a csodának szánt új technikai rendszert betiltották és tovább tesztelik, a zsűrielnököt és a két izlandi játékvezetőt pedig eltiltották.

A másik súlyos hiba akkor történt, amikor a norvég kézilabdacsapat készült elénekelni himnuszát. Meglepetésükre a felvezetés után a Gangnam Style kezdett el dübörögni a hangszórókból, amire a játékosok először lefagyott arccal értetlenkedtek, majd nevetéssel próbálták feloldani döbbenetüket. Szerencsére a furcsa felvezetés nem zökkentette ki annyira a lányokat, hogy ne verjék ripityára (39-13) Puerto Ricó-i ellenfeleiket.

Hozzászólások