Botrányos? – Így szoptatna Katalin hercegné

A királyi ősök forognának a sírjukban

2015/04/29

A mindenórás Katalin hercegné a természetesség híve gyermeke táplálásában is, ám emiatt a királyi ősök kitérnének a hitükből, ha még most is élnének…

Sokan példát vehetnek Kate Middletonról, hiszen a legnagyobb királyi pompában élhetne, mégis a közvetlenséget, egyszerűséget, természetességet választja. Éppen ezért szeretik annyira az emberek.

A terhesség, gyermeknevelés tekintetében is hasonló elveket vall; hamarosan érkező második gyermekét ameddig csak lehet anyatejjel szeretné táplálni éppúgy, ahogy György herceggel is tette.

A fényűző dinasztia régebben élt sarjai minden bizonnyal mélységesen felháborodnának emiatt, hiszen egészen a huszadik század közepéig el sem lehetett képzelni olyasmit, hogy a királyi család tagja saját testéből táplálja gyermekét. Ez a szoptatós dajkák feladata volt akkoriban, akik a nemesi és királyi családok szolgálatára álltak.  

Katalin és Vilmos - FB
Györgyöt is anyatejjel táplálta, a második babát is így szeretné

A szoptatós dajka nemrégiben szült, termetes asszonyság volt, aki rendelkezett annyi anyatejjel, hogy saját gyermeke mellet a nemesi sarjakat is el tudta látni. A királyi ház tagjai egyenesen rangon alulinak tartották volna, ha nekik kellene szoptatniuk gyermekeiket.

Katalin hercegné azonban másképp gondolkodik. Második gyermeke – aki bármelyik pillanatban világra jöhet – is tőle kapja majd az anyatejet, ettől remélhetőleg ő is olyan egészséges és tündéri lesz, mint testvére.

Hozzászólások