Botrányos kártérítés a Stohl-ügyben!

12 milliót kért, 3 milliót kap a károsult...

2014/11/21

Négy és fél év után született meg az ítélet Stohl András ügyében, aki ittasan ült volán mögé és így okozott közlekedési balesetet. A károsult, K. Pál és lánya 3,3 millió forint kártérítést kap, amit ráadásul nem is a színész, hanem a biztosító fizet majd ki.

Az újságoktól tudta meg Stohl András, hogy jogerős ítélet született a kártérítési ügyben, melyet az ittas vezetése miatt megsérült K. Pál indított. A Debreceni Ítélőtábla döntése szerint a Pali bácsi az elsőfokú ítéletkor meghatározott 2,5 millió forint juttatásra jogosult, míg lánya, Ibolya az először kiszabott 500 ezer helyett 800 ezer forintot fog kapni. A család 12 millió forintos igényétől azonban még így is nagyon messze áll az összeg.

Stohl
Stohl András helyett a biztosító fizet (fotó: Bors)

A Bors felkereste Stohl ügyvédjét is, aki elmondta: sem ő, sem a színész nem tartózkodott a bíróságon, így majd levélben kapnak tájékoztatást. Ráadásul, mivel Stohlnak volt érvényes biztosítása, így a 3,3 millió forintot nem neki, hanem a biztosítónak kell majd kifizetnie. Az újság ezután a színészt kereste meg, aki érdeklődve hallgatta az ítéletet, de reagálni nem kívánt.

Hogy a mit szól a károsult ahhoz, hogy az általuk követelt 12 millió helyett az összeg negyedét ítélték nekik, egyelőre nem tudni.

Hozzászólások