Bővülő érzelmi lehetőségek a Facebookon

Lájkon innen és túl

2016/02/01

A Facebook tavaly év végén jelentette be, hogy – engedve a felhasználók nyomásának -, kibővíti az érzelmi reakciók körét az oldalon. Tegyük gyorsan hozzá, hogy az eddigi egyet nem olyan bonyolult dolog kibővíteni. Nagy valószínűséggel a felhasználók 99%-a megelégedett volna a meglévő LIKE mellé egy DISLIKE gombbal, azonban a Zuckerberg kompánia ezt megtoldotta még további 5 emócióval.

Hamarosan tehát már nemcsak lájkolhatjuk (ez egy csodálatos szó, kérem verjenek agyon egy műanyag kanállal!) az ismerősünk bejegyzését, fotóját, vagy megosztását, hanem ennél jóval szofisztikáltabban is kifejezhetjük véleményünket a dologgal kapcsolatban.

facebook
Fotó: mashable.com

Név szerint: Like – Love – Haha – Yay – Wow – Sad – Angry. Magyarul: Tetszik – Szeretem – Haha – Jaj – Váó – Szomorú – Mérges.

A módszer a következő:

Az adott bejegyzés alatt megjelenő  “like” gombot hosszan megnyomva jutunk a további lehetőségekhez, amire csak ráhúzzuk az ujjunkat és már be is “yayoztuk”, vagy “angryztuk” azt.

Látom is magam előtt a Gozsduban rozéfröccsöt iszogató pózer – szelfikirályok / királynők kétségbeesett eszmecseréjét arról, hogy most annak örüljön, hogy a tegnapi csöcsös-szelfije 158 lájkot kapott, vagy hogy a mai segges-szelfije kapott 532 wowot!?

facebook (2)
Fotó: mashable.com

No, de erre a választ úgyis az idő adja majd meg, mint ahogy arra is, hogy mennyire lesz hasznos az újítás, avagy mennyire nem fog érdekelni senkit, és továbbra is csak a like nyomogatásban fog kimerülni a Facebook görgetése.

A lényeg viszont az, hogy míg a korai teszt időszakban csak Spanyolországban, Írországban és Chilében volt elérhető az új funkció, most már használható a Fülöp-szigeteken, Portugáliában és Kolumbiában is. A következő néhány hétben megkapja az USA, majd ezután a világ többi része, tehát mi is.

Arccal előre a lájkokért!

Hozzászólások