Bowie még mindig köztünk él

Sokan segítették legyőzni a halált

2016/01/19

Január 10-e óta az a hír járja, hogy a legendás David Bowie váratlanul meghalt, azóta sokan próbálják cáfolni ezt a tényt, és bizonyítani, hogy a zenész még mindig köztünk van. Mostantól pedig minden nap találkozhatunk vele.

received_2491012060986581

Habár két nappal a 69. születésnapja és a Blackstar című lemezének megjelenése után David Bowie elhunyt, örök emlékéért számos kiemelkedő gesztus született az elmúlt napokban. Belga csillagászoknak köszönhetően csak fel kell néznünk az égre és egyből eszünkbe juthat a földre pottyant férfi. A tudóscsoport hét olyan csillagot választott ki, ami éppen azt az ikonikus villámot formázza meg, ami Bowie Aladdin Sane című albumán látható. A Stardust for Bowie-projekt részeként mindenki elhelyezheti kedvenc dalát online a csillagképen belül található égitesteken.

Fotó: www.stardustforbowie.be
Fotó: www.stardustforbowie.be

A Dexter című sorozat főszereplője, Michael C. Hall is azt vette észre, hogy mióta a kaméleonként emlegetett sztár távozott a világból, azóta sokkal jobban érezni a jelenlétét. Ő alakítja ugyanis Bowie-t a Lazarus című musicalben, ami A földre pottyant férfi című film adaptációja.

Úgy érzem, munkám legnagyobb részét az teszi ki, hogy hagyjam kiüresedni magam és engedjem, hogy átjárjon a szelleme” – vallott munkamódszeréről a színész, aki Davidhez hasonlóan szintén rákkal küzdött, neki azonban sikerült legyőzni a kórt.

Legújabb epizódjában a Simpson család is megidézte a rocksztár szellemét, akinek All the Young Dudes  című dala éppen akkor hangzik el, amikor a szintén napokban elhunyt Alan Rickman tűnik fel, Piton professzor karaktereként.

David Bowie-t tovább élteti az is, hogy zenéje iránt rendkívül megnőtt az érdeklődés: a Blackstar a Billboard 200-as listájának élére tört 181 ezer eladott példánnyal, ráadásul kilenc korábbi lemeze is felkerült az összesítésre.

Főkép:  gettyimages

Hozzászólások