Brazília nem bírt Mexikóval

Nagy iramú, változatos meccsen csak döntetlenre futotta

2014/06/18

A házigazda brazil válogatott nagy iramú, változatos mérkőzésen gól nélküli döntetlent játszott kedden Mexikó csapatával a labdarúgó-világbajnokság A csoportjának 2. fordulójában.

Neymar elérzékenyül a brazil himnusz alatt - fotó: fifa
Neymar elérzékenyül a brazil himnusz alatt – fotó: fifa

A csoport, 2. forduló:
Brazília-Mexikó 0-0

brazil szurkoló - fotó: fifa
brazil szurkoló – fotó: fifaFortaleza, Castelao Stadion, 60 ezer néző, v.: Cuneyt Cakir (török) 
sárga lap: Ramires (45.), Thiago Silva (80.), illetve Aguilar (59.), Vázquez (64.)

a brazilok hazájuk himnuszát éneklik - fotó: fifa
a brazilok hazájuk himnuszát éneklik – fotó: fifaBrazília:
Julio César – Daniel Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Paulinho, Ramires (Bernard, a szünetben), Luiz Gustavo, Oscar (Willian, 84.) – Fred (Jo, 68.), Neymar

Dani Alves szereli Andres Guardadot - fotó: fifa
Dani Alves szereli Andres Guardadot – fotó: fifaMexikó:
Guillermo Ochoa – Miguel Layún, Francisco Rodríguez, Rafael Marquez, Héctor Moreno – Paul Aguilar, Héctor Herrera (Marco Fabian, 76.), Andrés Guardado, José Juan Vázquez – Giovani Dos Santos (Raul Jiménez, 84.), Oribe Peralta (Javier Hernández, 73.)

brazil szurkolók - fotó: fifa
brazil szurkolók – fotó: fifa

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, ám az első negyedórában a kapuk helyett inkább a játékosok testi épsége forgott veszélyben. A folytatásban a brazilok átvették a mérkőzés irányítását, a szervezett mexikói védelmet azonban csak ritkán tudták átjátszani, s ha ez sikerült, akkor Ochoa kapus védett bravúrral. A mexikóiak erejéből kevés támadásra futotta, igaz, távolról többször is veszélyesen kísérleteztek.

brazil szurkoló tábor - fotó: fifa
brazil szurkoló tábor – fotó: fifa


A második félidő elején a hazaiak hibáztak el egy ígéretes helyzetet, ám ezt követően a mexikóiak akarata érvényesült, s több támadásukat is veszélyes, a kaput csak kevéssel elkerülő lövéssel zárták. A félidő közepére ismét magára talált a brazil együttes, így kifejezetten lüktető iramú, változatos játék folyt a pályán. A hazaiak több nagy helyzetet is ki tudtak alakítani, gólt azonban nem szereztek, de a mexikóiak ellentámadásai is komoly veszélyt hordoztak magukban. A hajrában “szétszakadt” a pálya, mindkét oldalon felváltva futottak a veszélyes akciók, gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni, így mindkét gárda 4 ponttal várja az utolsó fordulót.(MTI)

Hozzászólások