Breaking – Golyó legyőzte Danny Williamst! – RC News

Beváltotta ígéretét: bosszút állt Tysonért

2014/12/29

Meghozta gyümölcsét a kemény és kitartó felkészülés: Bogdán “Golyó” Zsolt legyőzte élete eddigi legkomolyabb ellenfelét, Danny Williamst! 

Az öt mérkőzést felvonultató Gentlemen Fight Club gála a légsúlyú Molnár Gábor és Kanalas Róbert összecsapásával kezdődött. A tízmenetes küzdelem végén pontozással győzött Molnár Gábor, aki mostantól magáénak tudhatja a WBF és a magyar bajnok címet.

Az egyik legjobban várt megmérettetés nagy meglepetést hozott, hiszen a nehézsúly hazai bajnoka, Petrányi Zoltán újra magabiztosan lépett ringbe, ám Csala Zoltán a harmadik menetben kiütéssel legyőzte. Petrányi, a maga 48 évével az ökölvívás nagy öregjének számít, és bár régóta tervezi visszavonulását, minden győztes meccs után újabb kihívás után nézett. Állítása szerint mostani vereségét intő jelnek tekinti, ezért komolyabban megfontolja, hogy abba kell hagynia a harcot. Bár meg sem fordult a fejében a vereség, nem szomorkodik. Büszke ellenfelére, Csala Zoltára, aki már az első pillanatokban éreztette: remek formában van.

A tízmenetesre tervezett harmadik mérkőzésen a 31 éves, korábbi nagyváltósúlyú, most 66 kilós váltósúlyú Sánta Krisztián Vajda Gyula ellen szállt ringbe. Vajda – aki 2013. óta a váltósúly profi magyar bajnoka a 3. menetben TKO-val győzte le ellenfelét.

Komoly, nagy bunyót prezentált Albert Ferenc és a profi pályafutása során eddig veretlen Nagy Lajos Márk. Szériája folytatódik, ugyanis Nagy a tízedik menet végén pontozással győzte le ellenfelét, Albertet, így magáénak tudhatja a WBF középsúlyú világbajnoki övét és a magyar bajnoki címet.

Az óbudai Hotel Aquincumban tartott Gentlemen Fight Club gálán, „A Bajnokok éjszakája” főmérkőzésén a Mike Tysont tíz éve kiütő Danny Williams és Bogdán „Golyó” Zsolt feszült egymásnak. Az előző meccs megalapozta a hangulatot, amit tovább, fokozott a Curtis által írt és előadott bevonulózene, valamint az újpesti bunyós szurkolótábora. A 71. profi mérkőzését vívó Danny Williams már az első pillanatoktól nehezen viselte az ütéseket; jól látszott, amit a magyar öklöző többször hangsúlyozott:rendkívül komoly felkészülés után, remek formában várta a meccset. Bár nehezen képzelte el, hogy mind a tíz menetet végigküzdi, és a kilencedik menetben majdnem kiütötte Danny-t, de a mérkőzés végén pontozással Golyó kezét emelték magasba. Megmaradt veretlensége, immár a GBF (Global Boxing Federation) világbajnoki címének birtokosaként folytatja pályáját. Ám nem elégszik meg ezzel az eredménnyel, máris kihívta a Petrányit most legyőző Csala Zoltánt, aki a magyar profi nehézsúlyú cím újdonsült birtokosa.

Jobban érdekel? Olvass még többet Golyóról!

Hozzászólások