#bringbackourgirls – A sztárok is kampányolnak!

Keresd a - Hozzátok vissza lányainkat - #bringbackourgirls - hashtag-et az Instagram-on és meglepődve tapasztalod majd, hogy olyan sztárok kampánnyolnak az elrabolt nigériai lányok visszahozásáért, mint Michelle Obama, Anne Hatheway vagy Sean Penn.

2014/05/13

emma_watson__bringbackourgirlsHa beütjük az Instagram keresőjébe a “Hozzátok vissza lányainkat” #bringbackourgirls – hashtag-et több, mint 340.000 posztot találunk. Némi keresgélés és nézelődés után megtaláljuk a bringbackourgirls nevű felhasználót is, akinek majdnem 36.000 követője van. Ami még meglepőbbé teszi ezeket a számokat az az, hogy a felhasználó 2014. április végén regisztrálta magát.

A civil kezdeményezés kiváltó oka, hogy 2014. április 15-én, egy nigériai iskolából nagyjából 230 diáklányt raboltak el a Boko Haram névre hallgató terroristaszervezet tagjai. A diáklányokra éjszaka törtek rá a fegyveres terroristák, kirángatták ágyaikból és elhurcolták őket. A Boko Haram nevű terroristaszervezet egy videó üzenetet is küldött, amibedwayne_johnson_bringbackourgirlsn arról tájékoztattak mindenkit, hogy a lányokat rabszolgának szánják, és terveik szerint 12 dollárért – körülbelül 2.700 forintért – eladják őket.

A kezdeményezést olyan sztárok támogatják, mint Anne Hatheway, Michelle Obama, Justin Timberlake, Angelina Jolie, Sean Penn, Alicia Keys, Emma Watson vagy Dwayne Johnson.

Látogass el a BringBackOurGirls kezdeményezés Instagram, Facebook vagy Twitter oldalára.

Képek forrása: instagram.com

Hozzászólások